Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
4 st kycklingfiléer
smör att steka i
1 st tomat (eller fler, upp till dig)
1 kruka basilika (jag använde basilka på kryddburk, funkade)
3 msk (eller mer) dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
smör att steka i
1 st tomat (eller fler, upp till dig)
1 kruka basilika (jag använde basilka på kryddburk, funkade)
3 msk (eller mer) dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta. Jag delar kycklingen i mindre bitar, enklare vid servering.
Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Servera med haricot verts (och ris om du inte är lchf:are).
Kommentarer
Postat av: Jenny
Mummaaaaaa!!!! ;)
Trackback