Mobilblogga

Var ju bara tvungen att testa. Till slut funkade det att skicka bilden direkt från mobilen till bloggen. STOR blev den, men va kul och enkelt!:)

Leksaker

Att jag tycker att barn ofta har/får för mycket saker är väl ingen hemlighet vid det här laget.

Sambon kom hem en dag och sa:
- Lilleman har ju nästan inga leksaker.
- Nähä, vad har han som fyller hans rum OCH en hylla i vardagsrummet då?
- Jo, men inte i jämförelse med andra barn alltså.
- Tycker du han ser mer ledsen ut för det, än andra barn?
- Nä, det förståss.
Slutdiskuterat:).

På familjedagen på parken fick lilleman denna här:

Jag vet inte hur många timma han gått runt med den igår och idag. Piggarna har gått sönder så den låter inget längre, men den är fortfarande lika kul! 35 kronor, tror jag... Behöver inte vara så avancerade/dyra saker som blir favoriter!

Bada

Lilleman tyckte det var superkul att bada (stod mest med fötterna i vattnet men ändå) i poolen som han fick av grannarna ifjol och som vi blåste upp och fyllde idag.

Hälla, hälla vatten...






Sängen...

...stod kvar idag!

Men.. orkar inte riktigt bestämma mig om jag skulle vilja ha den eller inte.

Och ja, fotot är taget med min NYA MOBIL!!:)

Tjohooooo!!!

Jag har ÄNTLIGEN en ny mobil!! Efter att jag fått ett utbrott och kastat mobilen tvärs över rummet (visserligen i soffan men ändå) häromdagen, ringde sambon från jobbet och frågade lite snällt om han skulle beställa med en ny mobil åt mig när han beställde annat från Telia. YES!

Så nu sitter jag här och försöker fatta hur jag laddar över fotona från familjedagen, för att se om kameran i telefonen är så bra som jag hoppas. Men jag lyckas inte så bra. Får nog ta experthjälp imorgon.

Vad det är för en telefon? Sony Ericsson... just det, en svart. Är inte så bra på detta med modeller och sifferkombinationer;).

Auktion

Är så himla sugen på mer auktion!
Har ju varit ett par svängar på auktionen i Sysslebäck idag.
Det var en del saker som jag skulle kunna tänka mig, men... 
Tog en sväng till Parken  och sen hade de sålt lilla bordet som jag ville ha.
Sängen hade ingen bjudit på tydligen.  Kunde inte bestämma mig om jag skulle våga dra hem mer saker till vårt nystädade garage. Sängen var ju tvungen att ha en plats tills lilleman växt ur spjälsängen. Så jag frågade aldrig om jag fick köpa den... Undrar om den fortfarande står kvar?
Lite andra småsaker som jag var sugen på, men hade inte riktigt ro att stanna kvar trots att lilleman sov gott i vagnen.
Varmt var det också!
Undrar när det blir nån bra auktion härnäst?
Skulle vilja gå helt SJÄLV, utan lilleman. Jag kan ju sitta hur länge som helst och bara titta (i alla fall när det är Anders som håller i auktionen) utan att egentligen köpa nåt:). Så det är nog få utav alla jag känner som skulle stå ut med mig då...
Hoppas på mer auktion i sommar, så jag får köpa lite också. Lite ånger är jag allt...

Spegel

Som sagt var... Dessa högar av inredningstidningar, som jag just nu sitter i solen och läser, har verkligen satt fart på min inspiration! Nu är jag ute efter en stor, gärna gammal spegel. Gärna i fransk stil som här nedan, men allt är av intresse!.. Gärna lite nött. Färgen spelar väl egentligen inte så stor roll, det går ju att fixa till. Så om du har en eller vet nån som har en stående, så betalar jag gärna en peng för att den ska bli min!


Äntligen...

...har vi fått SOMMAR!!! Och äntligen är jag liiite solbränd:)

Trädgården

Tycker vår trädgård är hemskt tråkig egentligen. Förra ägarna verkar bara ha "slängt" ut nån buske här och ett par stackars träd där. Ingen struktur alls. Entre´n är ful, tråkig och intetsägande.
Nej, det är inte mycket i vår trädgård som jag är stolt över. Förut kunde jag i alla fall stoltsera med den rabatt som vi gjorde iordning för X antal år sen. Men efter 2-3 år utan omsorg från mig så är inte rabatten så fin längre. Skulle kanske kunna bli, men får se om orken räcker till. Eller kanske nästa år... Rabatten dög i alla fall som motiv för lite kameramixtrande idag:









Nåja, det som jag faktiskt ÄR stolt över, är att vi lyckades flytta rodhodendron (eller hur man nu stavar...). Bort från snöras som höll på att förgöra den, till norrsidan av huset. Läste och läste och flyttade den enligt alla konstens regler. Gödslade och vattnade MASSOR i början. Nu blommar den sååå fint, trots aatt den inte fått nåt gödsel det senaste året i alla fall...




Drömmen lever om en lättskött, vacker trädgård med mycket perenner och lite ogräs;).
När jag blir pensionär kanske...

Smutsiga barn...

...är glada barn. Säger man inte så?



Sätter man på ungen VITT så får man nog skylla sig själv!:)

Tegelgolv?!

Tror det var i sista numret av Allt i hemmet som jag såg ett golv av gammalt tegel och blev helt förälskad. Och av en händelse fanns det ett nästan likadant i en tidning från 2003 som jag bläddrade i idag. Men GAMMALT tegel, det är väl jätteskrovligt... HUR håller man sånt rent eentligen?!


Annars kan man ju välja klinker som ser ut som tegel, men det är ju inte alls lika snyggt..


Nåja, ska ju inte byta golv nånstans än på många år. Men dessa gamla tidningar och en loppistur med Madde igår har verkligen satt igång inspirationen hos mig!

Syrran tyckte igår att jag skulle "lugna ner mig och va nöjd" - eller hur det nu var hon uttryckte sig. Men det är ju det här som är halva nöjet. Att leta ideér, inspireras, komma på lösningar och nya idéer. Sen hur mycket som blir genomfört är inte riktigt lika viktigt:).

Chai-te

Blev så överlycklig när jag hittade chaite på TORIA i Torsby! Ganska gott var det, men blev ändå besviken att det inte smakade alls som det vi köpte i Hötorgshallen för en massa år sen.

Av nån anledning kom jag att tänka på det längsta brev jag någonsin skrivit. Tror det var drygt 20 A4 sidor, skrivna i ett tält under ett läger ungefär vid den här tiden på året. Funderar på att mailbomba en viss person...

Innan jag dör

av: Jenny Downham

En fantastisk, tänkvärd, gripande, välskriven, "sträckläsarbok".

"SextonårigaTessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader som hon har kvar? Hon har ju så mycket som hon inte hunnit med. Så hon gör upp en lista över saker som hon vill göra och uppleva innan hon dör. Högst upp på listan står att vara tillsammans med en kille."
(
från bokens baksida)

Gissa om jag rekommenderar den?!:)

Nu är jag på G!

Tre dagar i rad med löpträning och det enda söta jag ätit sen i lördags är en liten bit av pappas födelsedagstårta (är det kalas så är det!). Magen och jag mår så mycket bättre!!

Idag är det vilodag, dessvärre har jag varit usel med maten. Blir mest macka när jag är själv hemma. Magen protesterar direkt, ändå kan jag inte låta bli dessa älskade smörgåsar... Nya tag imorgon!

Bildbevis på att jag slet ont med löpningen igår finns förresten på: www.besserwiss.blogspot.com 
Bara deras närvaro utgjorde en press på mig. Varmt och jobbigt var det, men jag sprang!:)


Om det är nån som undrar så har lilleman självklart fått riktig mat (inte bara smörgåsar på HELA dagen alltså)! Vill alltid  ge honom två lagade mål mat om dagen, så jag fattar inte varför det ska vara så svårt till mig själv...

Hemma

"Mera än elden på främmande härd, är röken i egen stuga värd"

(
gammalt väggcitat som jag hittade i en av mina gamla inredningstidningar;)

Nygamla ideér

Fick en hög med inredningstidningar av Madde häromveckan. I perioder har jag köpt mycket olika tidningar själv också och under vår källarröjning har det dykt upp två papperspåsar, två tidskriftssamlare och en låda FULL med äldre inredningstidningar. Detta utöver alla de högar och tidsskriftssamlare som jag har här på övervåningen, fulla med senaste årets tidningar.
Har haft lite svårt att göra mig av med dessa, men HUR OFTA kommer jag att titta i dem?! Så nu har jag ytterligare ett jätteprojekt som jag vill genomföra NÅN gång. Dvs bläddra igenom alla tidningar, klippa ut sånt som jag gillar och göra en ide´pärm för framtida inredningsprojekt.
Galet?! Kanske, men kul och väldigt inspirerande!


Får man...

... tycka att det är skönt att lämna bort sitt barn?
Förmodligen inte..
Men det tycker jag ändå.
Det finns de som hävdar att om man har skaffat barn så ska man ta hand om dem själv också.
Visst, man ska ta sitt ansvar och allt det där.
Men man behöver paus från varandra ibland.
Är övertygad om att jag orkar med att vara en bättre mamma när jag får möjlighet att ladda batterierna utan barn ibland.
Vi är lyckligt lottade som har mormor och morfar.
Jag är så otroligt tacksam över att de ställer upp för oss och lilleman i ur och skur!!

Midsommar och bugg

Har haft sååå himla KUL ikväll! Stackars grabbarna från buggkursen (var bara Markus som slapp undan;) som fick dras med mig fast jag var liiite dragen och dessutom ringrostig. Förutom två danser med sambon på vardagsrummet förut idag har jag inte buggat på LÄNGE. Men jag frös inte i alla fall och det är ju så roligt det är att bugga med killar som kan!!! Bara att "följa med"...

Nubberöra

Gjorde nubberöra idag., Jag som inte ens dricker nubbe och knappt äter sill. Men är det midsommar så är det:)!


Kan lägga ut receptet imorgon eller så. Om det är någon som vill göra till nästa midsommar...;)



NUBBERÖRA

2 ägg
1 burk matjesill (ca 570 g)
1 liten rödlök
2 dl gräddfil
2 msk majonäs
1 dl hackad dill
½ burk ishavsrom (ca 50 g)

Garnering:
ägg
ishavsrom
rödlök
dill

1. Koka äggen. Hacka. Låt sillen rinna av väl. Tärna den. Skala och hacka löken.
2. Blanda gräddfil och majonäs. Vänd ner alla ingredienserna. Smaka ev.av med peppar.
3. Garnera.
4. Servera med knäckebröd eller kavring.

Midsommarfest


Lilleman och jag var på Kvisten på midsommarfest idag. Den 3 augusti börjar både han och jag igen efter vårt sommarlov ihop.  Hoppas och tror inte att det kommer bli några problem med inskolningen. Det kan ju ändra sig förståss, men idag brudde han sig inte alls om mig. Det finns ju så mycket roliga saker på förskolan!







Hörselskydd

Lilleman älskar att åka gräsklippare. Och att titta på när pappa kör jordfräs. Och allt annat som låter.
Igår morse plockade han fram sambons stövlar och gav honom hörselskydden, samt pekade på sina egna. Sambon som var på väg till jobbet hade inte tid för någon gräsklippning. Gissa om det var nån som blev besviken!?
 

Mitt hår

Lilleman har varit hos moster idag.



Så här KUL var det:



Under tiden blev jag av med en hel del hår:


Lät Karolin "härja fritt" och jag blev nöjd över resultatet:


Nästan ännu bättre från andra sidan;)

Virusvarning:)

Ett nytt virus sprider sig, kallat "arbete".
Om du får "arbete" från dina kollegor, din chef, via e-post eller på annat sätt, rör inte "arbetet" på något sätt.

Detta virus raderar ditt privatliv. Om du får viruset, följ dessa instrutioner:
1. Ta på dig jackan och ta två goda vänner med dig.
2. Gå till närmaste pub.
3. Beställ tre drinkar.
4. När du upprepat punkt tre 14 ggr, märker du att "arbetet" totalt har raderats från din hjärna.

Skicka denna virusvarning omgående till minst fem av dina vänner. Om du inte har fem vänner, har viruset redan påverkat dig och arbetet har tagit kontrollen över ditt liv!

Lev idag... Imorgon kan det  vara för sent!

Vi ses på puben!:)

Tankar om tankar

"Tanken är fri. Den godtar inga gränser."

"En enda tanke och världen blir sig aldrig mer lik."

"Tankens kraft kan ta människan hur långt som helst."

Ur en anteckningsbok som jag fick från Karlstad universitet för X antal år sedan.

Kycklingsoppa

Vi kan behöva lite soppa för att värma oss i detta vädret!
Receptet kommer från Arlas kokbok. Ett kärt minne från min tid i Sunne. Fick boken av söta hemkunskapstanterna, "bara för vi tycker om dig" (eller nåt i den stilen, GLAD blev jag i alla fall!).

Denna soppa mer eller mindre tvingade jag stckars V (eleven som jag var assistent åt) att välja när det skulle göras en kycklingrätt. Han hade ju faktikst fått bestämma VARJE gång förut när de fick välja olika maträtter;). Blev en ny favorit som jag gjort ett antal gånger sen dess.

Soppan är superenkel att göra, god och räcker till många.

KYCKLINGSOPPA MED NUDLAR

2 kycklingfileer, ca 250 g
2 paprikor
1 purjolök
smör
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
50 g äggnudlar
1 krm kajennpeppar

Skär kycklingen i små bitar.
Kärna ur paprikorna.
Strimla paprika och purjolök.
Fräs allt i smör i en stor kastrull.
Häll på vatten och lägg i buljongtärningar.
Låt soppan koka upp.
Bryt ev. nudlarna och lägg i dem.
Låt soppan koka 3-5 minuter.
Smak av med peppar o ev. salt.
Servera genast, gärna med en klick matlagningsyoghurt.


Segt nu

Träningen har gått segt nu ett tag.
Kan bero på att jag "fuskat" och inte kört lika många pass som innan.
Kan bero på att jag ätit extremt dålig mat PLUS massa sött.
Kan bero på att jag haft en massa annat som tagit tid och energi från mig.
Men nu är jag sommarleeeedig, så imorgon blir det andra takter.
Hoppas jag...

Smått chockad..

Har aldrig hört sambon säga  så många gånger på en dag "släng den du", när jag frågade om olika saker som JAG tyckte var onödiga att spara. Undrar vad som hänt? Eller om det är nåt speciellt han fjäskar för?

Ingen är gladare än jag i alla fall. Och även om det låter löjligt så känns faktiskt livet lättare för varje kasse/låda med papper, skräp, kläder etc som vi slänger/ger bort!


Ingen duell...

Ha ha, reda fått en ny halv novell som kommentar av söta "patrioten":

"Oj missad jag ditt citattecken, då ber jag om ursäkt att jag skrev så "elakt" om lilla Ransby, Not.

Det finns visst lite lokalpatrioter i Ransby med tanke på kommentarerna. Och visst har Pierre rätt. jag skriver bara för att starta något (världskrig är målet). Jag gillar Pierre, han är smart. Obs! inget citattecken i föregående mening så no offence. Men snälla följ inte deras råd att stoppa huvudet i sanden.

Jag vet att du redan bad om ursäkt i dit första inlägg - men man måste ju få passa på att gnabbas när tillfälle ges, eller hur)? Tur att Monica backar upp lite här, jag hade ju missat pelletsfabriken i och totalt glömt bort kraftverksdammen också på listan.

Men jag förstår att de är rädda de där andra, att tysta ner det hela är nog bäst när de vet att det inte finns något bra att komma med i denna duell mellan Höljes och Ransby. Eller har du kanske något du kan berätta om som Ransby kan stoltsera med som jag missat? Det ska visst finnas ett museum i Ransby. o, shit det hade jag missat. Vad är det?

Detta är absolut inget personangrepp så låt oss hållas oss till saken. Eller sak och sak, dät finns ju ingen sak eftersom du skriver att du inte tycker att Ransby är bättre än Höljes. Men hjälp till nu, jag försöker ju "starta någoting", Höljes Vs. Ransby.

INTE höljesbor vs. ransbybor, för ransbybor är det näst trevligaste folkslagen som finns. Men erkänn nu att Ransby är en håla i jämförelse med Höljes. Höljes som i sin majestät sitter som en krona på toppen av Värmland. Say no more, say no more, say no more!!

Jag utmanar dig på duell där du får agera företrädare för Ransby. Duellen pågår till och med nu på torsdag. Jag hör ända hit hur Ransbyborna nu skälver i kroppen med tanke på var detta ska sluta. ;-)

Som du själv skriver "Nu börjar det bli spännande det här med blogg!"
Kanske din brukskarl kan komma med några argument till Ransbys försvar för han är ju en riktig lokalpatriot.

Kram på dig. "


Tyvärr "patrioten"... ger mig inte in i någon "duell" melan två fina orter. Tycker inte att man kan/ska jämföra på det viset. 
Vi som bor i Ransby trivs ypperligt och blir fler (fick så sent som i natt en ny liten invånare!). Det räcker gott för mig:).

Jag får väl förresten tacka för att du blåste liv i kommenterandet på min blogg:).
Jag brukar ibland ta illa vid mig av folk som skriver smått negativa saker. Men av nån anledning (kan det ha varit EN smilie i första kommentaren?) så kände jag på mig denna gång, att det inte var riktigt allvarligt menat. Tycker det är ganska gulligt faktiskt att man hittar en så liten sak om sin by och går igång på alla cylindrar. Dessutom är dina kommentarer välskrivna. Tycker däremot att det är liiite fegt att inte stå för sina åsikter och skriva ut sitt namn. Mest för att jag är nyfiken av mig och inte kan låta bli att undra vem som ligger bakom desa uttalanden;).

Jag GILLAR Höljes!

Nu börjar det bli spännande det här med blogg!
När man får kommentarer av folk som man inte ens vet vilka de är;).

Idag kom denna, angående att jag tidigare skrev i ett inlägg att Petter i Boas affär ligger mitt i "skogen"  (t.om. med citattecken eftersom jag inte menade bokstavligen:):

"Vad menar du med att affären det ligger mitt ute i skogen? Det är typ 150 meter från skogen och affären. Och inte för att det ligger i något att några saker har försvunnit från Höljes genom åren (posten, banken, skola, och salombacken) men det fanns ändå där till att börja vilket det inte gjort i Ransby som alltid varit utrotningshotat.

Ransby, denna gudsförgätna håla som inte ens har kvar egen affär och aldrig(inom gränser) ens haft något av de andra inrättningarna som nämnts ovan kan dra något gammalt över sig. :)

Och när vi ändå är inne på det så finns det idag mycket som är i gång i Höljes men som aldrig funnits i Ransby:
Utomhuspool
Rallycrossbana
Ett värdshus
En camping
Ett gym (av enkel sort förvisso)

Och försök inte komma dragande med någon hembygdsgård för det finns i Höljes med.

Snacka om att kasta sten i glashus . Peace Out "

Kommer svara på denna kommentar närmare, typ imorgon när jag är lite piggare i huvet. Men det är absolut inget fel på Höljes och jag har aldrig sagt att Ransby är bättre eller sämre än någon annan by;).

Präktig?!

Fick en kommentar häromdagen av en okänd Åsa:

"Vilken präktig blogg det här var då"

Kan inte låta bli att undra om det är positivt eller negativt? Känns ju ganska negativt laddat, men vaddå... Bloggen är ju "jag", alltså är väl jag präktig också.

Jaja, det finns nog värre saker att vara som person;)


Konstigt...

... att knäckebröd smakar helt annorlunda beroende på vilken sida man brer smöret på. Sambon bredde på "fel" sida åt mig igår, var ju inte alls lika gott!

... att jag så här års är så inspirerad på jobbet att jag NÄSTAN skulle kunna tänka mig att vilja jobba fler dagar innan ledigheten. För att hinna klart lite mer av sakerna på min "vill-göra-lista".

... det känns att det är dags att börja märka ALLA lillemans kläder, käpa in TVÅ omgångar med stövlar och regnkläder, beställa nappar med hans namn på osv. inför hösten.

... känns det att vi är barnlediga under midsommar och kan göra PRECIS vad vi vill.

... galet är det att syster sitter på en cykel just nu och ska göra det i i alla fall 14 timmar till. Typ.

... att folk redan börjat boka skidsemester inför vintern!

Fastnat...

..i en bok. Det har jag inte gjort sen jag var gravid. Alltså har jag inte läst en hel bok på drygt ett år, kan det verkligen stämma?!

I alla fall är detta en bok jag helt klart kommer tipsa om när den är färdigläst. Så bra, så tänkvärd. väcker så mycket tankar redan. Fast jag bara läst kanske en tredjedel av den.

Borde man säga "ja" oftare? Skulle jag klara en hel dag med att bara säga "ja" till allt som förslås?

Varför väntar man med saker som man verkligen VILL göra? Vad väntar man på? Borde man leva livet mer som om man skulle dö snart?

Jag VANN!

Hör inte till vanligheterna att jag vinner nåt.
Ska man vinna så måste man ju förresten spela och det gör jag ju heller inte speciellt ofta...
Men igår när vi var på "våravslutning" med jobbet så fick alla en lott.
Mitt nummer blev draget FÖRST och jag fick välja precis vad jag ville från ett digert vinstbord.
Valde dessa, en superbra och välbehövlig vinst!!
Ska bara byta till mig rätt storlek:)

Billigt är bra... ibland!

Pysslar med lite "upplevelsematerial" till jobbet.
Vi får en stor grupp med många riktigt små barn till hösten, så målet är att anpassa miljön lite mer efter det. 
Finns ju massor av "färdigt" material, men det är ofta DYRT och alla vet ju vilka besparingstider vi lever i just nu.
Hoppas att dessa saker funkar som jag har tänkt...



Petter i Boa

Var en tur till Höljes för att köpa ett trädgårdsbord i plast.
Nåt sånt fanns inte, men väl en del annat kul.
Fotade lite med mobilen, men kan inte lägga in det på denna datorn. Får se om jag kan få hjälp av sambon ikväll, för det fanns en hel del saker som faktikst förvånade mig.
Denna affär mitt ute i "skogen" (ursäkta Höljesbor, men det är tyvärr i stort sett bara affären kvar av samhället) och framför allt källaren är verkligen en upplevelse med alla dessa SAKER. Plädar, prydnadssaker, handdukar, garn, gummistövlar, porslin, leksaker, flytvästar, skor osv osv... Mamma köpte garn för 3 kr/nystan. De senaste gångerna jag har varit dit har jag inte hittat nåt speciellt, men igår tyckte jag t.om. att det var lite ordning i källaren och blev glatt överraskad!

Mina inköp blev:

Korgarna som nog egentligen är till för blommor, men en ska jag ha post i, den lilla kankse pennor eller annat smått och gott. Och den stora har jag inte riktigt bestämt, de såldes i set om tre så...


Ett par billiga "slit-o-släng-skor" till mig...


En te-servis till Lilleman som jag spanat i ett tag. (bilden är lånad från http://anne.designbyissa.se/#home)

Loppisvaser

Var in en snabbis på "äventyrerns" loppis igår. Hade en del fint porslin mm, jag fastnar alltid för samma slags saker.
Skulle nog kunna ha hur mycket vaser, ljuslyktor och skålar som helst!
Dessa två blev gårdagens skörd, så nu var jag ju tvungen att ta in lite blomster också;).
 

Cykelpremiär och monstermyggor

Cykla med för låg sadel, för lite luft i däcken och en tung unge bakpå. DET är träning det! I alla fall för benen och även för flåset när jag drog på hemmåt från Likenäs...

Hade tre STORA knölar i nacken när jag vaknade i morse. Man kan ju börja bli orolig. Men de kliar, så jag drog slusatsen att det måste bo monstermyggor eller nåt i den stilen någonstans i vårt sovrum. I natt var de tydligen hungriga och var tvungen att käka av det som fanns att få, dvs MIG.

Älskade du

Vi borde bli bättre på att berätta för våra nära och kära hur uppskattade de är!

"Det blåser ibland i det liv som är vårt
när kraven är många och tempot känns hårt.
Då är det viktig att ha en kamrat
som använder orden till annar än tjat.

Men om man vill göra tillvaron rik
behövs både kärlek och ljuv romantik.
Någon som inser hur just jag mig känner
någon som gör så att pulsarna bränner.

Jag knappt att jag har fattat det än
jag har funnit en man men också en vän.
Därför vill jag att du skall veta det nu.
Du är min älskling, allra käraste du!"



Jag har INTE skrivit dessa själv, hittat dem på nätet för många år sen (vet ej var tyvärr) och sparat. Glömde skriva ut var dikterna kom från. Sorry...

Till mamma

Lite sent med tanke på morsdag, men det spelar väl ingen roll vilken dag det är egentligen. Mammor behöver veta att de är uppskattade alla dagar!!

"Till Mamma

Då mammorna kom till
var tanken ganska klar
en mamma har nå´t i sig
som ingen annan har

Hon ger dig all sin omsorg
försöker att förstå
i alla livets väder
hon är att lita på.

Och därför kära mamma
om frågan ställdes nu
vem är den bästa mamman
jo svaret det är DU!"


Frågor och svar om hälsa:)

FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre ?
SVAR: Definitivt inte ! När du tränar en muskel, blir den större. Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en stor mage.

FRÅGA: Är simning bra för figuren ?
SVAR: Tja, se på valar

FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet, stämmer det ?
SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning !! Genom träning slår hjärtat snabbare, och du förkortar livet ! Vill du leva längre ? Ta dig en tupplur!

FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker ?
SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko ? Gräs. Och vad är det ? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker ?
SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger alla!

FRÅGA: Är choklad osund ?
SVAR: Är du tokig ? Kakaobönor=bönor och bönor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur ? Det är den bästa "feel-good"-maten man kan få !!

Ja, herregud...

Ibland kan man undra...
Är jag splittrad och helt enkelt har för mycket i huvet?
Eller kan man vara FÖR fokuserad på en uppgift?!
Var ju bara så inne på att jag skulle skynda mig ut medan jag fortfarande var motiverad.
Hann säkert springa över en km innan jag insåg att jag att jag inte hade hunden med mig.
Nej, hon stod inte kvar efter vägen och nosade i nåt dike.
Jag hade helt enkelt inte tagit med henne ut!
Stackars Dizzy...
Jaja, ni som känner mig är kanske inte helt förvånade.
Det är inte helt olikt mig.
Det är så TYPISKT MIG att snurra till det och glömma saker.
Men ibland kan man nästan bli rädd för sig själv...

F & S på hemmaplan

Skulle egentlgen vilja gå ut och köra skiten ur benen och pumpen i veckans tempoträning. Men sambon är på möte så det får blir ett styrkepass med Friskis & Svettis här hemma på vardagsrumsmattan. Detta är enda passet jag testat. "Stark och Stabil - Coreträning", men det rekommenderas varmt. Känns inte jättejobbigt men dagen efter märks det att man jobbat med musklerna. Och precis på de ställen man behöver som mest, mage och rygg. Men även resten av kroppen får sig en omgång:)
Guld värt att kunna sätta på en DVD o träna hemma ibland!

Sovit...

...med en SAX under huvudkudden i flera veckor. Minns inte ens när/varför jag lagt dit den.
Men nu är den i alla fall borttagen och jag hoppas att stelheten i nacken på mornarna påverkas positivt.

Intervaller

Idag ljuger jag faktiskt inte när jag säger att det var lätt.
Det är så fantastiskt, otroligt kuuul när man känner att träningen ger sånt resultat!
Men jag behöver en ny klocka, rent hopplöst att se 1½ minut på min vanliga..

Ordning och reda

Eller i alla fall en liten bit på väg...


Alla urvuxna barnkläder, skor etc är sorterade efter storlek.
Lådorna, som ska vidare ner i källaren, räcker NÄSTAN från golv till tak.


Skrivbordsskivan har vi inte sett på många månader!
Det här känns bättre än att sambon ska ha kontoret på matsalsbordet...

Nästa projekt

Jag har inte direkt brist på sysselsättning...


Dessa ska sorteras i rätt tidsordning och sättas in i Lillemans fotoalbum.
Helst skulle det ju vara lite kommentarer och datumnoteringar här oh där också...

Jag vill...

...så mycket.
Har massor av ideér som jag vill genomföra på jobbet. Men så imorse slog det mig att jag bara har sex arbetsdagar kvar. Sen ska jag och lilleman vara hemma och ha det gött i sju veckor (tror jag det var:). Så jag får lugna mig lite på jobbet och ta nya tag till hösten;)

RSS 2.0