Ett STORT tack!!

Har lite dåligt samvete för att jag inte gjort detta tidigare, men det har varit lite för mycket och dessutom har jag varit utan Internet ett par dagar...

I alla fall...
Ett STORT hjärtligt TACK till de underbara tre som skänkte vinster till vår scrapdag!!

www.marmils.se

www.stoxar.com

www.scrapbook.se


Ni gjorde att vi fick lite extra krydda på vår dag. Jag tror och är ganska övertygad om att alla var glada och nöjda över det de fick i vår utlottning.

Livet...

... är verkligen nyckfullt ibland...
Blev medbjuden på hudvårdkväll. Mysigt, trevligt och jättekul!
Kvällen tog sig en otrevlig vändning och klumpen kommer finnas kvar i magen tills jag förhoppningsvis får ett positivt besked på mobilen...

Hamnade nyss på en blogg med ett inlägg som kändes ända in i benmärgen. Läs, berörs och känn glädje över livet:
http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman/2009/october/en-doft-av-karlek.html

Ett gäng ny LOs

Två från igår som jag är rätt nöjd med:




En från igår som jag inte blev nöjd med... har redan klippt bort ett par band som satt fast i vänstra hörnet. Funderar på om jag ska fixa till hörnet på nåt annat sätt eller låta den vara så här. Var rätt kul att göra ändå, för det är egentligen inte alls min stil:


En bara påbörjad LO. Har dragit mig lite för att använda dessa bilder, som är mina absoluta favoriter på mig och lilleman. Vill ju att det ska bli nåt speciellt av den sidan, en alldeles perfekt LO liksom. Men insåg att jag aldrig kan göra den perfekta, så det får bli som det blir. Fortsättning följer:


Och så en sida som jag haft liggande här hemma ett tag. Blommorna och allt ligger fortfarande lösa, men jag tror att den ska se ut så här. Ska bara sätta fast allt, så är den också klar:


Ganska produktiv har jag varit, för att vara mig;)


Egodag storlek XL!:)

13 timmars scrapbooking blev det som sagt var igår. Man får så mycket ny inspiration och energi bara av att träffas och pyssla tillsammans. Scrapbooking är rena terapin!

10 pysselsugna tjejer var vi totalt under dagen, några helt nybörjare, några som scrappat lite förut och några som scrappat mer förut.

Mitt resultat från dagen ska jag fota sen. 3 LOs varav en ska moddeleras lite (blev inte nöjd) samt en påbörjad som jag ska göra klart nån dag när jag får tid. Sen fixade ju jag med mat, fika och lite sånt. Så kanske hade hunnit liiite till annars, men kul var det. JAG tyckte det var en lyckad dag, hoppas övriga också tyckte det...

Visst är det underbart med det kreativa kaos som blir omkring oss när vi scrappar?!



Nybörjare J som inte tänkte komma pga att hon inte hade något att scrappa med. Ser inte ut som material saknades under dagen! Hon tyckte dessutom att vi var galna som skulle sitta och pyssla sååå många timmar. Men när klockan började närma sig 21.30 fick vi stressa på henne lite för att hon skulle avsluta och börja plocka ihop!;)



Tror M var mest produktiv av oss alla som fixade till 7 (tror jag et var) sidor i sitt lilla album!

Skulle tro att det blir nån repris på detta, om det är nån mer än jag som är sugen förståss!?

13 timmars...

...scrapbooking satte sig tydligen i benen. Det var tungt imorse, men skönt att ha löppasset avklarat när klockan är före åtta!!

Bilder från gårdgen kommer...

Minns min ängel...

Har några kvällar i rad nu låtit lilleman lyssna på en CD med vågskvalp och lite andra sövande ljud. Sambon stämplade den som "mycket skum" eftersom det nånstans mitt på skivan är en man som börjar prata om att "hela jorden älskar dig" "du är aldrig ensam, ensamheten är bara en tanke.." mm.

Har ingen aning om ifall det är skivans förtjänst men idag somnade lilleman snabbare än han gjort på flera veckor! Tycker dessutom att det som sägs har ett fint budskap "minns min ängel, att din mamma älskar dig, och minns min ängel att din pappa älskar dig..." osv. Så lilleman lär få stå ut med denna ett tag nu!:)

Måste bara...

..berätta för er som kommer på scrapträffen att "Stoxar" kommer finnas på plats och sälja pysselmaterial! Så ta med stora plånboken;)

Vaccinera eller inte?

Verkar vara många som inte tänker ta sprutan - av olika skäl.
Men jag har hela tiden lutat åt att ta den, även om jag inte varit så insatt.

Lite olika åsikter från facebook som jag tyckte verkade vara ett vettigt resonemang (en del verkar säga nej bara av ren principsak...):

 "en massvaccinering som enbart genomförs av samhällsekonomiska skäl... Tycker att det är lite märkligt att alla produkter med kvicksilver i ska förbjudas, samtidigt som svenska staten vill ge alla en gratis injektion där ämnet ingår".

"anledningen till att det kan vara viktigt att vaccinera sig mot svininfluensan är att ju färre som blir sjuka, ju lägre risk för mutationer av viruset som kan göra det mer aggressivt än vad det är idag. Som svininfluensan ser ut idag är den inte värst farligt för var enskild individ, man måste se det i ett långtidsperspektiv och som en "solidarisk" gärning.
Vad gäller mängen kvicksilver så är det inte mer än du får i dig av en abbore fiskad i nån sjö hemma."

"Den mängd kvicksilver den innehåller är vad vi sätter i oss via den dagliga kosten under ca en vecka.....snacka om att vi vet vad vi äter.. :/"

Nåja, jag är fortfarande inte speciellt insatt... Men jag har i alla fall kommit fram till att jag kommer ta sprutan. Av hänsyn till andra. JAG dör inte av influensa, med det  finns faktiskt de som riskerar att göra det. Och kan jag förhindra att JAG smittar nån, så har jag i alla fall gjort det jag kan. Eller? Hur tänker ni göra?

Rekord!

Ja, jag vet att jag BARA skulle springa för att det är kul och för att må bra. Men tiden och längden får man ju liksom på köpet när man blir piggare och får bättre kondition. Igår morse sprang jag Och Dizzy 1½ timme i regnet. Vi hann till Uggenäs och tillbaks, så det gick inte så fort. Men ändå, det är det längst/längsta tiden jag NÅGONSIN sprungit. Och det var så SKÖNT! Var så full av energi när jag kom in. Underbart!

Miljövänliga jägare?

Igår morse när jag var ute och sprang såg jag tre olika uppsamlingsplatser för jaktlag. Massor av folk och massor av bilar. Sen åkte hur många bilar som helst förbi mig och jag började fundera på om de åker en och en i varje bil? När jag kom förbi Dalby igen på tillbakavägen så såg jag att åtminstone detta jaktlag använde SAMTLIGA sina bilar ut i skogen. Stod i alla fall inga kvar på parkeringen... Fattar ju att alla inte ska till exakt samma ställe i skogen, men några borde väl kunna samåka?
Har inte hunnit fråga jägaren i familjen om detta, är bara en liten fundering som vanligt;)

Fyndlåda...

...till scrapdagen. Det är vad jag roar mig med idag när lilleman sover.
Foto kommer när jag hittar sladden till kameran:).

Myyys!

Idag har jag och lilleman gjort nåt som vi inte gjort sen han var bäbis: sovit tillsammans i soffan! Han har som bekant en hel del energi den här grabben och sitta still är inte direkt favoritsysselsättningen. Så att somna utan "tvång" (fastspänd i vagnen eller med mamsen bredvid sängen numer...) har inte hänt på säkert mer än ett ÅR.

MEN idag väckte jag honom efter middagsluren och han var såå trött. Satte oss i soffan och myste och där somnade han om. Var sååå himla mycisgt att jag också somnade en stund. Tänk att de kan ge en så mycket lycka de små liven!!

mera scrapsaker

Just det... måste ju bara berätta också:
Har fått ett TILL brev med ett jättefint sponsorpris till scrapträffen (funderar på om jag ska lägga upp en bild eller om det ska få bli hemligt fram tills den 24;). Superfint var det i alla fall!
Har fått en anmälan till också, och kan inte säga nog många ggr hur KUL jag tycker att det ska bli!! :)

Omöjliga ord

Det finns två ord som är omöjliga att skriva fort OCH rätt på tangentbordet:

semsetr (ja, ni ser...) semester ska det vara ju

kankse - det blir nästan ALLTID så.

Varför? Måste ha nåt med min fingersättning på tangentelrna att göra...

Det finns säkert fler, vet ni några?


Nu du syster, får du vara nöjd med dagens bloggande för nu ska jag sova. Ska bara ladda över lite bilder imorgon också, var ett tag sen jag la upp nåt nytt nu...


Underbara semester

Tog "älglovssemester" (egentligen inte för att det är älgjaktsvecka men...) torsdag - fredag och jag verkar ha valt helt rätt dagar. Underbar sol både i går eftermiddag och idag! Tänk så mycket energi dte kan ge med lite sol och ledighet! Bara av att veta att man har flera dagars ledighet framför sig så får jag saker lättare gjorda...

Träningsmål

Imåndags när jag var ute och sprang bestämde jag mig:
Jag ska träna ENBART för att det är kul och för att må bra.
Jag har inte TID att träna så mycket som jag skulle vilja och mår bara dåligt om jag inte hinner/orkar nå upp till tidsmål etc. Egentligen är väl det sundast av all?! Att röra på sig för att må bra...

Virus?

Syster kommenterade att jag bloggar för dåligt.
Igår hade jag ingen lust helt enkelt och idag har nånting strejkat med internet på den bärbara datorn.
Börjar misstänka att den är full med virus - gulp! Hoppas kusin F. kan hjälpa oss snart. Så länge sitter jag vid vår supersega gamla dator (vilken lycka ikväll när jag kom på att jag kunde testa bredbandet på den, och det funkade! ;)...

Älgjakt


Jag har aldrig varit och kommer aldrig bli nån jägare. Jag var med mamsen två ggr, men det här med att sitta still OCH tyst är inte riktigt min grej;).
Visst är det nåt speciellt när älgjakten drar igång för året? Plötsligt blir det liv och rörelse i stugor som annars står mörka och tomma.
I måndags morse var jag ute och sprang. När jag kom ut till "Gustav" så började jag fundera på om det var nån bussresa på G eftersom det var MASSOR av bilar där kl sju på morgonen. Tog en liiiten stund innan jag kom på vad de gjorde där;).
Igår kväll var vi till svärfar och kollade när de styckade en älg. Jag blev lätt illamående, men vad gör man inte för barnens och kulturens skull. Lilleman har flera ggr idag sagt "mat" när vi frågat honom om älgen som hängde i traktorn hos farfar. Tycker att det är bra att barnen lär sig!

Sponsring till scrapträffen!!

Ett dåligt foto, men måste bara ge ett litet smakprov på sponsringen som jag fått till scrapträffen:


Massa fint som SUPERsnälla Martina på www.marmils.se skickat!!!
Kommer garanterat att bli en hel radda fina priser, kan lova att alla som är med under dagen kommer att få något:).
Nån mer som är sugen, förutom de som readn anmält sig?!;)

Varför?!

Kan man undra, det är ju verkligen inte snyggt ens!!

http://www.resume.se/nyheter/2009/10/09/ralph-lauren-i-reklamskand/

Hjärnan

Som ni kanske märkt så har mina djupa funderingar om livet omkring oss lyst med sin frånvaro ett tag nu. Har helt enkelt inte haft tid och energi över till det. Av nån anledning så verkar det som hjärnan stänger av en liten del av sig när det blir för mycket. Den lägger bara energi på det som den absolut måste. Familjen, jobbet, huset. Allting utanför den närmaste sfären sorterar den bort. Låter ju jättehemskt, men kanske ganska sunt ändå under en kortare period? Hjärnan är på G tillbaks, snart så...

Fick förresten ett bevis på att hjärnan funkar igår natt. Inte för att jag för mitt liv kan förstå HUR den sorterar och plockar fram info, men det är ganska faccinerande ATT hjärnan gör det. Jag drömde om Peter Forsberg. Nu är han helt plötsligt inte så där otäck och äcklig som jag har tyckt förut (mest ögonen - har ju egentligen ingen uppfattning om honom alls som person!), han är riktigt gullig! Berättade för sambon när vi vaknade att Peter nog är kär i mig. Sambon tyckte att jag skulle gifta mig med honom, för miljonernas skull;).

Idag har snälla mormor och morfar gett oss sovmorgon. Och vad gör jag? Sitter här och låter hjärnan fundera på vad jag ska hitta på. Jag är sån tidsoptimist och tror jag ska hinna ALLT bara jag får nån futtig timme över. Tog fram stykbrädan, men jag tror jag ska ta mig en löprunda i stället. Eller lägga mig på spikmattan en stund...

Syfte

Såg att jag plötsligt skrivit över 600 (!) inlägg. Började fundera på syftet med min blogg. Det tar ju faktiskt tid som jag ibland inte har. Men jag är övertygad om att skrivandet har en positiv effekt på mig, så därför fortsätter jag. Om sen nån vill läsa det jag skriver så är det ju bara ett plus;).

Skadad

Av: Cathy Glass

"Cathy Glass hade varit fostermamma till många barn under loppett av 20 år när hon välkomnade åttaåriga JOdie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trasslig som JOdie, vars våldsamma och agressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.

När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chokerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sog bakom flera personligheter som hon gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer JOdie närmare lär sig den lilla flickan att hon kan lita på henne och till slut anförtror Jodie sin förfärliga historia för henne. En fruktansvärd berättelse inget barn ska behöva uppleva."

(
från baksidan av boken)

Ännu en av dessa hemska sanna berättelser jag läst om barn som far illa. Detta var nog en av de värsta. Jag mådde illa, men kunde inte sluta läsa...

Ingen ide´...

...att göra sig till!
Fick för mig att jag skulle baka några brödkakor så här på lördags förmiddag.
De jäste aldrig och jag insåg att jag använt alldeles för gammal torrjäst.
Tänkte att jag testar att grädda ändå så får vi se...
Hände inget där heller, varken med storleken eller färgen!
Bra om man kan sätta ugnen på rätt gradantal också.
160 i stället för 275 funkade inte så bra...
Suck!

Snuvad...

...på min eftermiddag.
Slutade tidigt och skulle passa på att städa och ha det lugnt och skönt medan lilleman sov.
Första gången i hans liv som han inte sovit middag alls, han vägrade!!
Får se hur kvällen fortskrider, skulle bara vilja köpa en pizza och slappa framför Idol.
Om nu vårt lilla troll behagar somna innan dess...

Kvällens läggning...

...tog "bara" ca 1 timme. Jag satt bredvid hela tiden och läste ur en sagosamling nästan hela tiden. Astrid Lindgren är underbar! Vet inte hur mycket lilleman förstår, men jag tycker det är bra!:) Och till slut somnade han ju.

TV skulle jag gärna använda för att varva ner innan läggningen. Nu är ju inte lilleman speciellt intresserad av att se på TV. Maxtiden hittills är nog ca 15 min.

Kommer nog testa med lång saga ett tag nu, om det kan få läggningen att ta liiite kortare tid.  Böcker är ju nåt han gillar i alla fall! Får väl tvinga hans pappa att avlasta mig (han gillar inte att läsa längre än nån minut åt gången;), i alla fall om man ska läsa en timme varje kväll.

Han är inte ledsen eller verkar otrygg eller så (inte om vi går ut ur rummet heller, bara om vi stänger dörren så att han inte tar sig ut...), men bara fruktansvärt envis och vill inte ligga still! Då skulle man ju kunna somna, farligt farligt...
Tänk att ungar gör allt för att INTE somna, vi vuxna tycker oftast att det är jätteskönt när man får lägga sig!

Perfekt löpväder, eller inte....

Jag var sååå sugen på att gå ut och springa i spöregnet....
Nja, men jag gav det 30 min i alla fall.
Skulle springa som f.. (eftersom jag "fuskade" o gjorde passet 10 min kortare än planen). Nu blev det inte riktigt så, benen svek mig ikväll...
Men men... bättre än inget alls.

Läggningsmetod, nån?

Jag börjar allvarligt fundera på om det är dags att ändra metod/taktik för läggningen.
Lilleman har i perioder krånglat mer eller mindre vid läggningen, nästan hela tiden när jag tänker efter.
Vi hade tidigt bestämt oss för att han får låta/prata/gråta etc en liten stund, sen går vi in och stoppar om och säger godnatt. Återupprepa sen med jämna mellanrum utan att säga något tills han somnar. Vi har verkligen hållit fast vid detta i tron på att det ska fungera. Har funkat IBLAND... Men trots att vi verkligen varit noga med rutinerna osv på kvällen, så har läggningen ofta tagit mycket längre tid än vad jag skulle önska. Tycker ju att han borde förstå att han ska sova och framför allt att vi inte ger oss. Men har man jordens envisaste unge så har man!...

Sen han började klättra ur sängen har det ju blivit än värre, eftersom vi måste följa med honom till hans rum igen och lyfta i honom i sängen tillbaks. Igår gjorde vi säkert om proceduren 30-35 ggr PLUS att jag satt på en pall i dörröppningen och läste tills han somnade.

Idag "gav jag upp" till slut när han var sååå trött, men ändå envisades med att komma upp hela tiden och dessutom var totalt förtvivlad eftersom han inte kunde öppna sin dörr själv. Slutade efter dryga timmen med att jag läste Nils Karlsson pyssling tills han somnade. Tog väl kankse 15 min. Kanske är det så vi får göra i fortsättningen, sitta där och läsa tills han somnar...? Har funderat på CD-spelare med saga också.

Mormor och morfar ligger alltid hos honom tills han somnar...

Jag vet inte alls just nu.
Hur gör ni/har ni gjort med era barn? Vad har funkat/INTE funkat?
Alla tips mottages tacksamt!!

Snurr...

En lååång dag.
Jag överdriver inte när jag säger att skötbordet var upptaget HELA tiden från frukost till lunch!
Det snöade förut!
Nu bara regnar och regnar det. Och regnar. Och regnar...
Älskade mamsen fixade så att vi fick middag idag också.
Lilleman är strålande glad här på kvälskvisten.
Vi har 11 veckor (av 17) bokade i Branässtugan, redan!
Tror jag ska poppa lite popcorn och mysa i soffan när jag lagt lilleman.
Har en bok som jag bara måste läsa ut idag!

Idag skulle jag nog ha...

... kört coopers test igen.
Idag var jag stark!
Idag var det lätt!
Idag flög jag fram!
Idag studsade jag fram i 50 min!

En del dagar är värdelösa träningsdagar.
En del dagar är fantastiska träningsdagar.
Idag är en av det senare slaget:).

Härliga höst!

Önskar bara att dygnet hade liiite fler timmar just nu...

Må-bra-helg

Lilleman älskade badkaret - lika häftigt som äventyrsbadet!:)
Myyysigt att snosa bäbis och träffa stolta föräldrar.
Lek - och buslandet var hysteriskt men KUL!
Onlinepizza var en ny upplevelse, dessutom bland de godaste jag ätiit!
Skönt med frisk luft och en lugn morgonpromenad.
Välbehövlig shopping till både mig och lilleman.

En skön helg helt enkelt!!

RSS 2.0