Valborg

Är Valborg något stort för er?!
Det har aldrig varit någon speciell tradition för mig. Ibland show och mannekäng på Kvisktberget, brasa på stranngata eller nån annan stans, men inget speciellt som återkommer VARJE år.

I år var väl tanken att ev. gå iväg och kika på brasan vid boklådan, men... Sambon tycker inte att man ska "trasa med sig" en sovande lilleman i vagn. Han vill helst lägga honom hemma. Jag som alltid var med mamma och pappa ute bland folk när jag var liten (och kunde sova var som helst) är av lite annan åsikt. Men det är en annan diskussion...

Dessutom kände vi båda efter pizza med goda vänner att vi var ganska "sletna". Så nu sitter vi här, jag framför datorn och sambon i soffan framför TVn. Ganska skönt att bara vara, men synd att inte hänga på när det väl ordnas nåt i byn. Uppskattar verkligen folk som tar initiativ här i glesbygden och tycker att man bör uppmuntra sånt.

Och ändå sitter vi här...

Lååångledigt!

Efter vissa diskussioner här hemma har vi kommit fram till att jag kommer vara hemma och vara föräldraledig HELA sommaren. Från midsommar till mitten av augusti. Det ska bli så himla skönt!!

Just nu känner jag att jag knappt hinner med mig själv (kan ju i och för sig bero på att jag inte riktigt hämtat mig efter helgens målarprojekt...). Fattar inte hur jag nånsin ska ha TID att jobba heltid, halvtid är perfekt;). Om någon bara ville betala mig en heltidslön för halvtids jobb...

Underbara ungar!

Jag slutar aldrig att faccineras över "det kompetenta barnet".
Barn kan, vet och förstår så mycket mer än vi tror!
Idag har jag haft fantastiskt stimulerande samtal med flera 3-åringar! Tänka sig:)

Mitt vitaBåde soffan och tavlorna har varit klara för utbyte en längre tid. men nu kan jag stå ut med dem ett tag till.
Tills jag hittar det perfekta, som jag verkligen vill ha:).


TVhörnan har äntligen hamnat där jag vill ha den!

Resten av rummet behöver röjas och piffas lite mer innan jag visar några bilder...

Kurs för mattar o hussar

Var med som lite hjälpreda på en av Maddes hundkurser i går. Det är alltid lika inspirerande och roligt!

Just den här gruppen var så härlig också. Det är så faccinerande att se hur ALLA hundarna snabbt tog till sig och lärde sig "följa mig" utan att dra i kopplet. Flera hussar och mattar kommenterade att de bara på ett par timmar fått en helt ny hund!

Så alla som har hund eller vet någon som har, vill jag varmt rekommendera Madde och hennes kurser. Som hon för övrigt skräddarsyr efter de hundar och människor som ingår i gruppen. Har man problem (stora eller små) eller funderingar kring sin hund kan hon även komma hem till er för "privatlektion". Tror  (VET) att det är fler än jag som kan intyga att hon är DUKTIG!!

Så, gå en kurs med er hund! Som sagt var, det är fantastiskt inspirerande och roligt!!!

Lat

Försöker att inte ha dåligt samvete.
Man kan inte hinna/orka allt...
Jag som började så bra och kom igång med träning förra veckan.
Både idag och igår har jag ballat ur.
Nya tag imorgon!

Mammas hjälpreda


Äntligen...

... har jag ett vitt vardagsrum! Och Tv:n i hörnet där jag velat ha den hela tiden.
Det blir så fiiint!

Är såå trött efter att ha målat HELA tiden som lilleman sovit under helgen (dag och kväll) eftersom jag var ensam hemma med honom. Men det vita, fina är helt klart värt lite trötthet:)
Ikväll hade sambon mage att gnälla över att jag "skapat jobb" åt honom för att han fick lov att koppla in Tvn och skruva i ett par skruvar!! Men han tog tillbaks uttalandet sen, när han insåg hur dumt det lät;).

Nu fattas bara lite sista piff (och en ny soffa så småningom, men den röda duger ett tag nu när allt annat blev vitt;). Skulle nog behöva lite inspiration och en massa pengar till "lull-lull". Bilder kommer, men det var för mörkt för att ta vettiga foton ikväll.

Blötdjur

Jag är så glad att vi bestämde oss för att gå på babysim med lilleman! Trots att det kostar både tid och pengar att åka till Torsby på "lektioner" en gång i veckan...
 
Var och badade "privat" idag och det är så härligt att se att han blivit så vattenvan och glad i att bada!

Han dyker! Av nån anledning är lilleman den enda i gruppen som kniper igen ögonen när han dyker. Ganska sunt, men ser inte lika coolt ut på foto. Kostade på sig en "vinkning" i alla fall;)Linslus! Kameran var mycket mer intressant än fröken Pia, Skrutten och våran börja-sång...Att flyta runt alldeles själv i badringen är häftigt!Både mamma och Lilleman tycker att det är kul med babysim! Här diggar vi någon av sångerna som används varje gång. Hemskt foto, men det bjuder jag på...


Ensam är stark

Nja, egentligen inte... Men nu har jag lessnat på att vänta! Sambons favoritkommentar när jag påpekar nåt som borde göras är "Jag har väl inte hindrat dig."

Idag är han på svensexa och blir borta över natten. Så igår drog jag igång målarprojektet för att ÄNTLIGEN få mina efterlängtade vita väggar i vardagsrummet. Är inte klar, men jag måste erkänna att jag är lite stolt över att jag hittills gjort allt helt själv:).

Bästa vänner

Det är inte lätt att försöka få med båda mina bustroll på samma foto...


Men till slut så.. Och håll med om att se ser ut att ha kul ihop?!
 Lilleman älskar verkligen Dizzy och kärleken är ömsesidig!


Duktiga jag:)

Idag har jag haft en go "må-bra-dag" igen (allt för långt mellan gångerna, men målet är att det ska bli oftare nu):

solat - måste ju ha liiite färg till klänningen
stavgått - , första gången på lääänge, blev lite svett i alla fal och har säkert hittat muskler som jag aldrig använder annars...
legat på spikmatta -satan vad ONT det gjorde!! Skule nog ha legat ännu längre, smärtan hann inte släppa överallt...


Och inga sötsaker;).


Allra sötaste syster

Det var lääänge sen jag skrattade så mycket:)


Snyggaste skorna

Varje gång jag är till moster med familj och hälsar på så skickar hon med mig nåt till Lilleman som tvillingarna växt ur/inte använder längre. Det är GULD värt att jag har så små kusiner som lilleman får ärva så mycket av. Idag fick han dessa - enbart använda i vagnen, eftersom T. inte gick förra sommarsäsongen!


Visst är de snygga!?:)
Nästan lika fina som Teos nya Maria;).

kuckuku...

Lilleman han kan han...


Han pladdrar HELA tiden, men det är bara ett fåtal ord som vi har kunnat urskilja ungefär vad han kan mena:
"ta ta"- tack tack
"tattow " - tittut
"hej a" - hej då
Några djurläten (wowow, ho ho, bllll...) som idag utökades med ett väldigt bra försök till "kuckeliku". Lät väl ungefär "kuckuku", men mamma vet såklart vad han menade!:)

Idag kunde han dessutom vissla. Imorgon kanske han inte kan, men idag kunde han!;)

Igår lyckades han med konststycket att fastna i en stol. Farbror fick plocka fram skruvmejseln o skruva loss armstödet för att få loss honom.

Som sagt var, lilleman kan...

Norskar...

..är bra roliga ibland:)Som att man inte kan förstå att man ska KNYTA påsen innan man kastar den!;)

Rea!3 tröjor
1 body
1 par svarta jeans

Summa: 123 NoK (ca 150 SeK).
Norskarna har verkligen rea när de har rea, och jag är glad för det!

Trots allt...

Hade ju hoppats på att få fortsätta på vikariatet som jag haft nu under våren. Men som det ser ut just NU så ser det inte så hoppfullt ut...

Igår kändes det som om all motivation bara rann av.
Men idag var det kul på jobbet o motivationen infann sig igen. Målat och experimenterat, letat språkmaterial och plastat. Tänkt, inspirerats och planerat. Jag VILL vara kvar!!

Försöker att inte deppa ihop och grubbla för mycket på jobb och pengar. Mycket kan ändras innan hösten, det har jag ju fått lära mig.

Och på nåt vis löser det sig. Det brukar det göra och det MÅSTE det ju göra...

hmmm

Jobbat en lååång dag. Kom hem vid 21.30, med en ny insikt. Förmodligen har jag inget jobb till hösten.
Är inte på mitt bästa humör. Ganska låg faktiskt...

Jag är...

Hittade en kul grej hos http://kvarnhia.blogg.se/ .

Instruktioner:
Googla ditt namn plus "är" inom citationstecken. Typ "Malin är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller " Namn är ..." och lägg in dem på din blogg.

Malin är vår nya Dr Phil - haha...
Malin är på väg till Irsta - jag är kass på geografi och vet inte ens var Irsta ligger;).
Malin är hemma i Hälsingland igen - mer geografi...
Malin är indian - jag var ju i alla fall Ekshäring i 7 år.
Malin är ball - hmmm...


Glad påsk!

Ja, jag vet att jag är sent ute, men "bättre sent än aldrig. Heter det inte så?;)

Idag har vi  haft en fin påskafton och kanske - jag hoppas det -  skapat oss någon nya påsktradition:
Påskkärringtur till de närmaste.
Påsklunch (ute!) hos mor och far.
After ski.
Påskmiddag med småkusinerna och familjen.


Till slut satt påskkärringen still så att jag fick ta några foton. Ni som fick mms kanske förstår. Det var nog det tionde fotot och inte ens det blev bra.. Men lite "matmutor" funkar alltid:).I fortsättningen ska jag bara fota utomhus!;) Det blir så härligt skarpa bilder, nåt jag inte kan få till inomhus.

Vid middagen idag hade vi FEM småtroll mellan 1-3 år runt oss och jag måste säga att det var förvånansvärt lugnt.. Ett tag i alla fall;). Lilleman somnade efter stor möda i resesängen och fick åka vagn i pyjamasen hem. Vi har som sagt var haft en härlig dag och kväll! Men nu är det nog dags att sova, eftersom jag antar att vår lilla påskhäxa vaknar före sju imorgon. Precis som vanligt numer...

Ana Life

Hade aldrig hört uttrycket tidigare. (Har ni?) Men halkade in på en blogg - och sen vidare till flera - och fick uppfattningen av att det är när tjejer vill vara sjukligt smala. Fanns vidriga bilder och uttalanden som gjorde mig riktigt ledsen. Var så illa berörd att jag hade svårt att somna igår kväll (det händer INTE ofta!).

Ätstörningar i olika former är en hemsk sjukdom och tyvärr tror jag att det är samhället med sina smal-ideal som gör sjukdomen allt vanligare förekommande...

Vad ska vi göra åt det då?!
Vi lär ju alla träffa på barn/ungdomar i riskzoonen. Speciellt vi som jobbar i skolan. Borde nog helt klart pratas mer öppet om problemet...

Buskul:)

Planerar nåt så kul som en möhippa! Har en massa kul ideér, men är det nån som har fler så tar vi tacksamt emot det...

Snart du syster, är det dags... Är du redo?!:)

Påskblommor

Några bilder på båda grupperna jag gjorde igår:Bästa av allt var att BÅDA grupperna bara kostade 135 kr, sammanlagt.

Hade en hel del material med mig och jag är inspirerad att göra mer. Var in och köpte lite mer påskliljor och krokusar idag, så nåt litet till blir det i alla fall... Av något av detta:

Ansiktsuttryck

"Om du har trevligt, så var snäll och berätta det för ditt ansikte."
- Joe Labero

Påskpysslat

Varit på Blomboa i kväll och gjort två blomgrupper till påsk. 8 babbliga tjejer var vi - fikade och pratade 45 min innan vi började med blommorna;). Riktigt trevligt var det!!
Välte den stora krukan det första jag gjorde är jag svängde ut på vägen. Fick dekorationssten i halva bilen, men jag tror att jag kunde "laga" arrangemanget så att det blev ok.
Bilder på blommorna kommer imorgon när fotoljuset är bättre...

Helgen i korthet

04.30 är "okristligt tidigt" att gå upp. Sambon skrattade åt mitt uttryck när jag försökte vakna i går morse.

Söder om Värnäs är det sommar. Nästan i alla fall...

Stockholm och gamla stan är fint i vårsolen. Men lite längtade jag hem till solväggen. Fikan fick vi ta inomhus eftersom varenda utefik var fullt. Såklart.

Joe Labero är fruktansvärt fingerfärdig!

Extremt kaotisk hotellfrukost.
Slut på allt möjligt, irriterad personal och var i all världen var det tänkt att man skulle börja ta sig?!

Loppis på hötorget. Sugen på en klocka och en stol, men vi åkte ju buss, så jag köpte inget. Att kolla gamla prylar i Stockholm framkallade helt klart en massa gamla, härliga minnen.

Fyndshopping är aldrig fel. Klocka, solglasögon, två armband och ett halsband för 180 kr. Jag blir alltid lika barnsligt glad när jag fyndar:).

Svart är nog ok i alla fall. Med grönt "pärlhalsband", stor tygros, naturvit kofta och förhoppningsvis vita skor (som jag inte köpt än) så blir det nog fint med den svarta klänningen till bröllopet, tror jag.

Min kropp är inte gjord för 12 timmar i buss.  Och inte för mjuka hotellsängar och kuddar heller. Ont i ryggen...

Frosseri ger magbesvär. Så mycket gott som vi ätit så är det inte konstigt att magen protesterar. Egentligen...

Borta bra men hemma bäst.

Snart drar vi!

Imorgon bitt 05.20 (!) åker vi mot huvudstaden.
Ska på Loe Labero med tillhörande middag, med sambons jobb.
Ska bli riktigt kul och framför allt skönt att komma BORT!

Söderläge!!

Nu är det väl ändå VÅR?!


Krokusarna tittar fram, även om vi grävt igen den före detta rabatten vid söderväggen...

Jag VILL så gärna ha en liten uteplats i solläge vid samma vägg!Där satt jag en stund när lilleman sov på förmiddagen idag. Njöt av solen och nya nymret av "allt i hemmet" som kom i brevlådan idag. Härligt!Sen laddade jag för att göra livräddning på våra krukväxter. De behövde verkligen planteras om och få lite ny jord och näring! Men lilleman ville då rakt inte vara ute, som jag hade trott att han skulle...Det här var kul i ungefär en minut. Sen var han bara förbannad för att han inte tog sig fram dit han ville, pga snön.
Visst var det nån som sa att hemmet styrs av en minidiktator?! Jo, så är det nog här med...
Fick snällt gå in och hälften av krukväxterna står kvar. Om de var halvdöda förut, så lär de inte bli piggare av att stå mitt i solen...

Inbakad fläskfile´ med camenbertost

Har bara gjort detta en gång, men då fick den högsta betyg:). En hel del förberedelser, men riktig god helg/festmat.

INBAKAD FLÄSKFILE´ CAMEBERTOST
ca 8-10 port

1 kg fläskfile´
12 st smördegsplattor
1 röd paprika
1 grön paprika
 2 gula lökar
1 knippe persilja
camenbertost
bacon
gräslök

Stek fläskfile´n och låt kallna.
Hacka paprikan, löken och gräslöken.
Knaperstek bacon och låt allt kallna.
Skiva fläskfile´n i tunna skivor.
Kavla smördegen.
Lägg grönsaksfräset mitt på smördegen och klipp över persilja.
Lägg på 2-3 skivor fläskfile´.
Lägg en skiva ost över köttet och knip ihop smördegen till ett paket.
Se till att det inte glipar, för då spricker paketet.
Pensla smördegen och grädda dem i ugnen i ca 15-20 min tills smördegan är bladig.

Servera med en god grönsallad. Om man vill kan man såklart ha även potatisgratäng och nån god sås till.

Lata dagar i solen

I mitt nästa liv ska jag bli katt. Så det så!Sommar... *drömmer*

Dagen blev till kväll

Idag jävlades allt med mig, kändes det som. Lilleman vägrade sova mer än en timme på hela dagen och var därmed trött och grinig HELA dagen. Medan jag själv var totalt omotverad, trots solen. Svor över en orättvis arbetsfördelning här hemma och orkade inte ta tag i nåt vettigt.

Men nu har kvällen resulterat i:
# En diskbänk UTAN disk (jo förresten, sambon diskade. Så den rena står nog kvar. men vad gör det?!)
# Tio nya burkar med mat till lilleman i frysen.
# Ett rent badrum.

Jag är ganska glad, trots allt:)


Nygamla stolar

Köpte två pinnstolar på Blocket. Osett.
Det var nog inte ett sånt fynd, trots allt...
"Vad hade du väntat dig för 75 kr?!" var sambons kommentar.
Nåja, kan kankse fixa till dem med lite sandpapper...

RSS 2.0