För ett år sen

För ett år sen ganska exakt kom vi ner till Karlstad för undersökning, eftersom vattnet gått på morgonen. När undersökningarna var klara vid 14.30 tyckte de att vi kunde åka hem efterso jag inte hade några värkar. Vilken TUR attjag stod på mig och stannade på patienthotellet. 15.00 började värkarna, 17.00 gick vi till förlossningen och 20.00 är Lilleman född! Vi hade knappt HUNNIT hem och tillbaks alltså...


Två dagar gammal


Fem dagar gammal

Lilla skrutten, idag fyller han alltså ett år och sysselsatte sig bra länge med paketen han fick i vår säng imorse.

Undrar hur länge det tar innan jag förbannar mig själv för att jag köpte marackas?! Han älskar dem och det HÖRS!;)


kökssoffa

Äntligen är "min" ("hittad" i mor och fars uthus, använde den under gymnasietiden i lägenheten i Torsby) kökssoffa på plats! Dynan är lite än så länge provisorisk och färgen är skavd, men jag tycker den är fin ändå:).


Och kolla, den ser nästan ut att vara byggd efter vårat lilla kök. Passar precis mellan vägg och dörrpost, på centimetern!

Första tårtbiten

Vi har varit ganska noga med att inte ge sött till lilleman, enda han fått hittills är ett par Mariekex och lite lingonsylt till gröten. Men idag var han ju bara tvungen att få smaka på sin egen tårta. Gissa om han tyckte om det!?

Sötsug

Sen jag bestämde mig för att hålla uppe med sötsaker så har jag "överlevt" tjejkväll, fettisdag och hotellnatt utan att ens vara speciellt sötsugen! Och magen mår verkligen MYCKET bättre efter nästan tre veckor utan allt fikabröd och godis!

Hade ju bestämt mig att hålla uppe till lillemans födelsedag. Det är imorgon, men vi tjuvstartade med lite firargäster idag. Var inte sugen på tårta så den hoppade jag över. Men ett stooort chokladflarn, lite kexchoklad och sen en semla till efterrätt gick ner. En mängd som jag förut tryckt i mig utan problem och mycket mer därtill. Men nu är magen ovan alla sötsaker, och jag mår ILLA.

Imorgon blir det mer kalas och KLADDKAKA. Mmmm, men får nog försöka att äta bara en bit. Eller två;)

Perfect home

Nu har jag bokat en perfect home visning!:)

MÅNDAGEN 16/3 kl 18.30
är alla hjärtligt välkomna hem till mig!
Jag bjuder på fika och Madde visar ett axplock från sortimentet.
Inget köptvång såklart!

Tjuvkika på http://www.perfecthome.se/ :)

Nyskurat?

Jo, jag har precis svabbat golven i hallen och köket, men det syns INTE.

Fattar inte hur man ens kan tänka tanken att lägga in så ljusa golv just i såna rum som faktiskt blir smutsigare än övriga rum (i sovrummen är det mörkare golv!)... Men det är klart, tanten som vi köpte huset av städade ju ALLTID, så då hann det äl aldrig bli smutsigt.

Skulle egentligen vilja ha klinkers eller nåt annat slitstarkt i hallen. Men golven är ju fina och var relativt nyinlagda när vi köpte huset. Så det är inte direkt första prioritet...


Turist på hemmaplan


Förmiddagen spenderade vi idag i Branäs, lekte i lekrummet och fikade tillsammans med en hög med små och stora kompisar. Så här städat och fint var lekrummet när vi kom dit:

Det var det INTE när vi gick därifrån kan jag berätta;).

När vi satt och fikade, kom lillemans kära moster och lånade ut sina solglasögon.


Snacka om "spyflugevarning". Ha ha:).

Två dagars jobb och ryggen vill vila

Det är inte helt fel att ta "helg" redan på tisdag eftermiddag, som jag gör varannnan vecka, måste jag erkänna. Är helt ok med onsdag också som jag har varannan vecka också;).

Vet inte om jag skulle fixa heltid på småbarnsavdelning, åtminstone skulle min rygg protestera. Det är ganska mycket lyft, blöjbyten och på/avklädning med 16 småtroll som vi hade idag. Synd att dagarna blir så inrutade av rutiner när man bara har 1-2åringar (sovtider, mat, blöjbyten etc). Blir inte såå mycket tid över till den verksamhet som jag är så inspirerad att vilja genomföra. Men ungarna är så goa och det är spännande att få delta i deras upptäcksfärder, fantasier och funderingar under dagarna på förskolan. Jag älskar mitt jobb!

Ikeashopping

Lovade ju bilder på helgens inköp, men har glömt fota och nu är sakerna spridda. Men här är en del av det jag shoppade. Bilder lånade från www.ikea.com/se

ALVINE VERSAL Kudde
POLARVIDE Pläd
AGEN Korg
NOSTALGISK Cd-låda med lock

Plus konsoller till hyllan som faktiskt kommit upp (om än omålad) i köket och lite annat småplock.
Inte syns det väl att jag snöat in på vita inredningsdetaljer? :)

Så kul

Tänk så kul det är när man har energi över! Samtidigt som Beckfilmen började plockade jag ner gardinerna, dammtorkade fönsterkarmar och krukväxterna etc. Man är väl kvinna och kan göra flera saker samtidigt;)
Så imorgon syr min privatsömmerska (dvs. snälla mamsen) upp de nya gardinerna och imorgon kväll har jag förhoppningsvis nya gardiner som piggar upp vardagsrummet lite i alla fall:).

Har förresten fått ge med mig, att än en gång skjuta upp målningen av väggarna. Men "bara tills det blir varmare ute så att vi kan ha dörrarna öppna". Det var ett löfte om att vi skulle fixa även golvet som fick mig att, om motvilligt, sluta tjata i någon månad. Men SNART...

(Bilder på mina inköp på Ikea kommer snart förresten, är såånöjd!)

Jag har fått en brödburk!

Jippi!!
Tack underbara Monica för hjälpen!!

Laddat batterierna

Haft en härlig helg med tjejkväll i lördags. God mat, trevligt sällskap, lagom mycket alkohol, massor av skratt, disco och ja, helt enkelt en superkul kväll!

Igår morse sa sambon "Jag känner för att åka och bo på hotell". Jag var inte jättesvår att övertala. Vi packade en liten ryggsäck, lämnade lilleman hos mormor och morfar och drog till Karlstad. Spelar inte så stor roll vart man åker, bara att komma bort, bo på hotell, äta god mat (jag säger bara hotellfrukost!) och slippa tänka på en massa måsten var helt underbart! Efter en liten tur på Bergvik och Ikea kom jag hem med en mass ny energi och inspiration. Nu är golven dammsugna och jag ska nog fortsätta att plocka lite, medan jag har andan uppe.

Vinn barnbyxor!

Mycket utlottningar blev det idag;)
Titta vilka fina byxor man kan vinna hos Älskade Hjärtegryn!
Gå in här och var med i utlottningen du också.
http://alskadehjartegryn.blogspot.com/search/label/T%C3%84VLING

Sista scrapgodiset för idag:)

En utländsk blogg med utlottning:

http://californiastampin.blogspot.com/2009/02/beates-sketch-challengeand-blog-candy.html

Detta kan du vinna:

Mera scrapgodis att vinna

Kolla här:
http://marie71.blogspot.com/2009/02/utlottning.html

Två olika scrappaket som man kan vinna.

Blog candy

Hittat lite olika utlottningar. Här är den första, detta är scrapgodiset som ni kan vinna:


Gå in här om du vill ha chansen att vinna:

http://mimasscrapbooking.blogspot.com/2009/02/missa-inte-mimas-blogg-candy.html

Det kommer mera;)

Smartlat

Hittade igår ett mycket tänkvärt blogginlägg om att man skulle vara smartlat istället för dumduktig. Ja, det fick mig att tänka efter! Läs du också:
www.tidningenps.se/2009/february/smart-vara-lat.html

Visst verkar det vettigt!?

Bra att vara irriterad?!

Ibland kan det faktiskt vara bra att vara irriterad, man får energi som man behöver få utlopp för...
Igår när jag kom hem från jobbet rann det bara över, för skitsaker egentligen. Tog inte ens av mig kläderna, gick en snabb runda med Dizzy och sen hade det mesta av irritationen runnit av:).

Tips om du är irriterad:
1) Gå SNABBT, vänd inte förrän du lugnat dig.
2) Stäng in dig i det stökigaste rummet du har och STÄDA  (jag tog tvättstugan en gång, hann i princis klart innan jag lugnat mig;)
3) Skriv dagbok/brev/blogga!

Vad gör ni när ni är irriterade?

Bra med andras "elände"

Såg på arga snickaren igår. Det var faktiskt nyttigt att se denna familj med två små barn och ett stort, gammalt hus med behov av TOTALrenovering (de hade varken kök eller badrum innan programmet!). De räknade ut att de skulle hålla på att renovera i minst fem ÅR om de jobbade HELA tiden på huset (inget uppehåll för semester, jul eller andra lov där inte...)!

På nåt vis lugnade det mig och helt plötsligt kändes det inte sååå farligt med alla våra halvfärdiga projekt.

Spring inte så fort

Spring inte så fort pappa!
Av: Robert Broberg

Skulle lika gärna kunnat stå "spring inte så fort mamma"...

SPRING INTE SÅ FORT PAPPA

Spring inte så fort pappa
vänta på mej
jag har nå´t jag vill visa dej
en död fågel
som trillat ner från sitt bo
pappa vet du vart man kommer
när man dör?

Spring inte så fort pappa
vänta på mej
jag har nå´t jag vill ge till dej
en stor teckning
som jag allde´s nyss gjort
med ett jättefint slott
där vi kan leka att vi bor

Spring inte så fort pappa
vänta på mej
det är nå´t jag vill fråga dej
varför är det så viktigt
att vi kommer dit bort
jag tycker leken här och nu!
jämt känns så kort...

Spring inte så fort pappa! 


Konsten att sova gott

Har ALDRIG (inte ens när jag var höggravid) haft problem att sova. Läste ganska mycket om feng shui för X antal år sen. Sovrummet är faktiskt ett av de få ställen i vårt hem där det oftast inte är TOTAL kaos. Om jag har mitt "feng shui-tänk" att tacka för den goda sömnen eller inte, det får man ju tro vad man vill om. men av nån anledning kommer jag fortfarande ihåg en hel del från just sovrumstipsen och har försökt hålla ordning i sovrummet.

Skulle aldrig ha speglar eller dator/tekniska prylar i sovrummet. Har visserligen sträckt mig till en liten TV, men den står bakom en stängd dörr i garderoben. Har inget skrot under sängen, och sängen står vänd så att man ser vem som kommer in genom dörren.

Detta och lite annat som man kan tänka på i sovrumsinredningen:
(utdrag ur "Röj och Rensa" av Stina Strandberg, Hämtat från Bokus)

"Tysta och mörka sovrum är de bästa för sömnen. Enligt feng shui ska sovrum

vara målade i rött om de som sover där befinner sig i de första åren av

sitt förhållande, annars i aprikos eller rosa. Undvik att ha datorn eller andra

tekniska apparater i sovrummet eftersom de avger strålning långt efter att

de slagits av.


Pioner sägs främja kärlek. Du behöver inte ens ha levande blommor - en

tavla kan fungera minst lika bra. Ju större bild desto bättre!


Att ha saker i par är också ett hett kärlekstips enligt den österländska

läran. Bilder på barn och släktingar ska man däremot undvika i sovrummet

eftersom det sägs dränera den erotiska energin.


Ställ sängen så att du kan se den som kommer in i rummet, en position

som inom feng shui kallas för "kraftpositionen" och ger den som sover

lugn.


Sovrum blir ofta avstjälpningsstationer eftersom de är lätta att stänga

dörren om när man får gäster och ofta inte innehåller så många fler möbler

än en säng och kanske någon bokhylla. Det är inte särskilt rofyllt att somna

och vakna upp till kartonger och kassar med saker, så kompromissa inte

bort sovrummet som en plats för vila!

Två små byråer som nattduksbord på varsin."


Rensa, röj & förändra

Som jag tidigare nämnt så tror jag att ödet vill säga mig saker ibland. Idag inträffade ett nytt sånt tillfälle. Har mått så dåligt över vårt kaos här hemma en längre tid nu. Men är inspirerad och VILL verkligen få ordning (hur lång tid det sen tar, OM vi nån gång får ordning. Det är ju en annan femma...) och idag när jag var hos mamma och pappa så låg här boken mitt framför mina ögon:

Rensa, röj och förändra
101 steg mot ett bättre liv
av: Mary Lambert

Så här står det om boken på Bokus:
"Behöver du rensa i röran? Vill du få ordning i ditt hem och släppa in luft och energi? Här är hjälpen du behöver!

Detta är en inspirerande guide som hjälper dig att röja upp, sortera och kasta. På köpet blir du både nöjd och lättad och kommer att må själsligt mycket bättre- det fungerar faktiskt!

Boken leder dig genom hemmets alla rum och ut i din trädgård eller balkong, och listar allt du kan göra för att rensa upp. Sammanlagt innehåller den 101 projekt. Varje moment har en tidsram, så att du kan välja vad du vill göra, beroende på hur mycket tid du just då har till ditt förfogande. Här finns t ex många halvtimmes- och timslånga uppgifter, så att du kan ta tag i projekt även när du har kort om tid.

Gör dig fri från värdelöst skräp, skapa ett harmoniskt hem med ljus, luft och energi och du kommer att känna dig känslomässigt uppfräschad och kommer att få en ny livsgnista! "


Jag och sambon gjorde ett av testen i boken, och det här blev resultatet:
" Du håller ännu inte på att sjunka ner under berget av skräp men börjar irritera dig. Om du inte börjar utrensningen nu blir röran bara värre och kommer att påverka ditt hemliv. " 

Testet var lite konstigt formulerat, så jag tror nog snarare att vi (eller i alla fall jag som mår sämst av oss två av all röra...) skulle ha hamnat på gränsen till denna kategori:
"Röran tycks ha tagit över ditt hem och påverkar ditt humör, tömmer dina energiförråd och hindrar din utveckling. Titta noga på de områden som är upphov till dina problem och avsätt genast tid för att börja utrensningen."


Ska fortsätta bläddra i boken och se om vi orkar ta tag i kaoset som ett vårprojekt eller så. Önska mig lycka till...

Damm

"Dammtussar under sängen är änglarnas tofflor."

Tydligen fler som inte lyssnar

Hittade en ännu mer klockren skylt, tror sambon ska få denna när han fyller år:). Hahaha...

Underbar SKYLT  lantlig shabby chic    inkl porto

Låda till post mm.

Hittade denna på Tradera:
Trälåda Office i lantlig shabby chic / New England stil

Visst är den fiiin?! Har ju lite lådor stående i källaren. Måste nog börja röja upp en målarhörna bland skroten där nere, har ju massa saker som jag skulle vilja/behöva måla nu!!

Trollet degar

Idag gjorde jag en trolldeg till lilleman:

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja
ev. karamellfärg

Receptet hittade jag på http://www.skapligtenkelt.se/troll.htm , där finns även en MASSA annat pyssel och tips på vad man kan göra av trolldegen. Blev en ganska smidig deg faktiskt, i alla fall i jämförelse med mina barndomsminnen av en smulig massa som knappt gick att knåda ihop...

Lilleman var lite faccinerad, men självklart var det ju mest intressant att SMAKA på degen. och kan ni tänka er, degen var lika salt och otäck VARJE gång han smakade! Haha, han ger inte upp i första taget vår kära son...

Märks det vad man gör?

Underbar SKYLT  lantlig shabby chic    inkl porto

Visst är detta en fin skylt med ett bra budskap?! Synd att uropspriset på Tradera var lite för högt för nåt jag egentligen inte behöver...


Alla hjärtans dag...

... och jag skulle kunna räkna upp en hel del anledningar till att jag inte är på världens bästa humör just idag.

Ska bespara er det, men jag önskar att det snart bli måndag och jag kan åka till jobbet. Så att jag slipper se vårat totala kaos här hemma:(.

Snickers

Här kommer, på begäran, ett av recepten jag fick i den fina receptboken häromdagen.

SNICKERS

1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
2 dl strösocker

Värm i kastrull. Sjud lite, koka EJ.

1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
5-6 droppar bittermandelolja
10 dl rice krispies

Blandas ner i sirapsblandningen.
Allt hälles i långpanna och "stampas".

Smält 250 g. blockchoklad och bred över.
Låt kallna/stelna.
Skär i bitar, förvaras svalt.
Går utmärkt att frysa.

Underbart gott!


Brödburk

Har länge argumenterat för att jag vill ha en brödlåda. Sambon och någon av våra vänner (kommer inte ihåg vem det var) hävdade bestämt att det var en onödig pryl, men jag tycker det är jättebra! Slipper de fula brödpåsarna framme på bänken - för hur många tror att sambon stoppar in dem i skafferiet?! Nä, just det...

Nu har jag äntligen hittat en snygg som jag vill ha och den är dessutom i lagom prisklass (199 kr på Åhlens):Gissa om den är slutsåld?! Mmmm.. ÖVERALLT verkar det som. Tja, det är ju fredag den trettonde och jag har klarat mig ganska bra hittills så...

Har kollat om den finns i lager i Oslo, Mora, Falun, Karlstad... Finns det nån vänlig själ någon annanstans som vill kolla om den finns, så skulle jag bli överlycklig!:)

Bokstäver o väggord

Nu har jag kommit på en ide´ IGEN. Jag vet, vi är inte så snabba att genomföra inredningsideér i det här huset. Kanske vore det smart att göra klar en sak i taget. men jag kan inte rå för att min hjärna sprutar ut ideér snabbare än jag någonsin kommer kunna genomföra dem...

Har sedan jag såg en bild i inredningstidning för MASSA år sen, velat ha en "tapetbård" i form av någon  fin text/dikt/citat. Har ju tjatat sen vi flyttade in i huset om nya tapeter i vardagsrummet - det var nytapetserat när vi flytatde in så "det fick minsann duga! ", men jag har aldrig trivts med den tapeten! Så nu har jag fått min vilja igenom och ska "få" nya tapeter, men NÄR denna tapetsering kommer äga rum är ju en helt annan fråga... Igår sa sambon att det enklaste vore ju att bara måla ovanpå tapeten och eftersom jag vill ha enfärgat så vore det ju smart! Men... det sitter ju en bård på tapeten, blir inte det konstigt om man målar över alltihop? Jag blev så GLAD när jag kom på den briljanta idén att det är ju självklart HÄR i vardagsrummet, ovanpå den befintliga bådren (när den målats) som jag ska ha min "diktbård". Nu återstår ett (eller flera egentligen) problem, var får jag tag på/hur gör jag dikten och vad ska jag ha för typsnitt och vad ska det STÅ?! Alla tips och ideér mottages tacksamt!!

Har nu surfat runt och letat lite, verkar som bokstäver i alla de former är populärt i inredningen just nu. Några exemel:

Bilden lånad från www.havsviken.blogspot.com/

turkos stjärna
Bilden lånad från http://www.tispsytessie.blogspot.com/Bilderna lånade från http://www.purplearea.blogspot.com/

VÄGGORD verkar också vara rätt inne. Några exempel:

Talesätt - Lär dig livets...Citat - Kärleken ser inte...(cez)
Men jag är nog dålig på att söka, hittar i princip bara de som är från http://www.myfirstroom.se/ . Och jag vill ju ha en lång dikt, som en remsa runt hela rummet. Nån som vet nåt ställe där det finns såna?


Jäklar vad jag är stark! Eller...

Medelpass på F&S igår kväll...

Början av passet:
Jäklar vad jag är stark ! Kan det bero på att jag är vältränad?! För inte kan det vara så att de nygamla rörelserna gjorde att jag var tvungen att tänka på koordinationen o inte kunde koncentrera mig på att TA I. Nä...

Mitten av passet:
Det här var ju alldeles lagom jobbigt! Härligt med nygammal musik och rörelser, lite omväxling inspirerar! Men nu börjar jag inse att jag har lika mycket kvar av passet, som jag redan klarat av...

Slutet av passet:
Puh!!.. Nu har jag kommit in i rörelserna och orkar TA I ordentligt. För inte kan min trötthet bero på att jag är dåligt tränad?! Nä....

S som i socker

Läste om "en sockerfri månad" i Må bra-tidningen för ett bra tag sen och tänkte att "det borde nog jag också ha". Sen orkade jag inte ta tag i det, så det blev inget. Råkade förra veckan ramla in på godisråttans blogg som hörde till ovanstående tidning. Samma kväll hade jag TRYCKT i mig en massa godis och både magen och psyket mådde illa över allt sockret. Så, jag tänkte att det måste vara ödet som vill säga mig något. Bestämde mig helt enkelt och idag är jag inne på SJÄTTE dagen helt utan sötsaker, inte dåligt för en sockeråtta som jag va? Insåg däremot igår att det alldeles färska brödet som jag köpte på Toria ju innehöll en massa socker. Inte kosntigt att jag tyckte det var så GOTT... Har ätit massor av mackor de senaste dagarna, men nu är de slut. Så nu behöver jag inte tänka på brödet mer;).

Men det är rent otäckt att man faktiskt är beroende av sockret och måste mer eller mindre "avgifta" sig. Ibörjan blev magen kass av att INTE få socker och satan vad SUGEN man är ibland! Har som mål att låta bli sockret (godis och kaffebröd) till Lillemans födelsedag (den 27), häng på du också!:)

Rikedom

"Ett rikt liv behöver inte kosta så mycket",

Rolig förlossningsberättelse

Ja, inte min alltså (den är kanske inte så rolig, mer än för oss själva) utan en ganska rolig sådan som jag såg för ganska länge sen på www.svenskscrapbooking.se , där jag är medlem i forumet. Den ska enligt henne som skrev den vara sann, eftersom det var hennes egen barnmorska som hade berättat om uplevelsen...

"En natt ringde det på förlossningens dörrklocka.
Barnmorskan öppnade och såg en kvinna hänga på en man med stora förlossningssmärtor och väldigt långt gången i förlossningsskedet.

Barnmorskan fick halvt panik och ville få in kvinnan i en sal innan bebisen skulle kika ut för här var det bråttom!

Mannen protesterade chockad men barnmorskan avbröt honom bryskt! Här fanns det inte tid för gnällande karlar när bebisens i stort sett var ute.

Barnmorskan beordrade mannen att hjälpa kvinnan in i salen och upp på förlossningssängen.

Mannen lydde men fortsatte att protestera lite mumlandes.

Barnmorskan får nog av mannen och ryter åt honom att han ska nu sätta sig på en stol bredvid sängen och vara tyst tills bebisen är ute - hon hade inte tid att ta hand om en svimmfärdig karl!

efter ett tag kommer bebisen ut och Barnmorskan sköter om mamma och barn - därefter kliver hon fram till mannen som nu sitter tyst på stolen med uppspärrade ögon, vit i ansiktet och väldigt chockad.

barnmorskan gratulerar mannen till sin lilla son och frågar om han vill se sin nyfödda bebis!

mannen svarar: - Min nyfödda son? Jag är inte pappan, jag är bara Taxichauffören!"

Paket!

Titta vad som hängde på min dörr och väntade när jag och Lilleman kom hem från kladdis förut!


Ett paket, bara till mig. Blev sååå himla glad, ännu roligare att få något när det är HELT oväntat! Synd bara att vi inte var hemma så att vi kunde få bjuda på fika.

Vad det var i?


En receptbok med recept på en massa goda kakor! Hade tydligen blivit lovad dessa recept för lääänge sen, det hade jag glömt;). Men åhh vad glad jag blev. Snickers, chokladkakor, bregottkakor.. och en massa fler som väcker gamla minnen. Håller ju på med "sockeravgiftning" (mer om det kommer senare) just nu, men till Lillamans kalas får det nog bli Snickers i alla fall. Mums!

Sökes: två vita stolar

Nu är nya köksbordet ihopskruvat! Men det ser bedrövligt ut med två ljusa stolar, Lillemans plastmatstol och sen inget mer till. Ska ju ha en liten, vit (lite "avskavd") kökssoffa så det räcker med två stolar till. Har egentligen två mörkbruna stolar som jag tror skulle funka om man målade dem vita. Men har varken tid eller ork till det just nu.

Gillar egentligen denna typ av stolar (eller liknande, lite rundare) också:Men jag tror att till bordet och kökssoffan så blir det snyggare med en annan sorts stolar... Så om nån har två vita pinnstolar eller liknande att skänka/sälja så är det bara att höjta så kommer jag och hämtar!:)

Karlar - en ganska lång men ganska rolig rekommendation:)

Hittade denna på mailen och satt och smålog för mig själv. Tänka att jag har en hund och sambo som är precis lika egensinniga och stöniga!;)

En rekommendation från Svenska Brukskarlsklubben!

Brukskarlar:
 
Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.
Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en
skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Östgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga påföljder i vissa fall!

Raser
Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.

Vi väljer att här presentera Skånerasen.
Vad som kännetecknar Skånerasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även
den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas.

Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att gerikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende.

Uppfostran
Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!

Avel
Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke.

För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.

Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.

Kost
En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet.

Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.

Sjukdomar

Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete.Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.

Sammanfattning
Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste klinik.

- Svenska Brukskarlsklubben

Nya kunskaper

"Den som alltid vet bäst, lär sig aldrig något."

- Citat som jag "snodde" på anslagstavlan på sambons jobb idag;).

Award

Jag har fått en award av KvarnhiaHåller med henne om att det ibland känns konstigt när man inser att "folk" faktiskt läser det man skriver. Även om man vet att de gör det, skriver jag ju mest för min egen skull. För att det är kul, rena terapin ibland!:)

Skickar awarden vidare till (ska försöka hitta några som jag inte sett fått nån hittills...):

Anne - en av mina underbara arbetskamrater från Arvika!

Jenny - en av mina "äldsta" brevvänner!

Elin - bästaste syster yster!

Marie - "bekanting" med massa roligt om inredning mm (bl.a MASSA roliga inredningslänkar) på sin blogg!

Pia - en av mina favoritscrappare i Sverige!Reglerna är enkla:
- De som mottagit awarden ska/får lägga upp en bild på den.
- Länka till den bloggen du fick den ifrån.
- Ge den vidare till max 5 andra bloggare du vill & länka till deras sidor.
- Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden. here it goes.

Nostalgi

Fick med mig en kasse från mor och far med smått och gott som de hittat i en möbel jag hade under gymnasietiden i Torsby. Där fanns verkligen div. smått och gott:

dagbok
plastpåse från Harrods i London
kärleksbrev (!)
tågbiljetter
tomtejojjo
en tysk (!) veckotidning
nummerbricka (från garderoben vid nån skolfest antar jag)
Sångbok från CAMP -99 (Svenska kyrkans ungas sommarläger)
"protokoll" från smboråd  i vår lägenhet 6/11 -97
div. info från skolsköterskan - bla. "fakta om sexsjukdomar", "motion", "anorexi och bulemi" (till mitt examensarbete)
tidkort/visitkort från körskolan
tunnelbanekort
och en MASSA annat småskrot.


Inte utan att man blir lite nostalgisk, innehållet  gav massor av minnen!
Ska läsa dagboken och fortsätta minnas;).


Första konstverket

Senaste veckan har Lilleman varit så faccinerad av papper och penna och velat låna/pröva så fort jag försökt skriva nåt. Så i dag letade jag fram papper och kritor som han FICK ha:Tur att färgen går att tvätta bort, blev lite utanför pappret också...
Och tur att den är giftfri, man MÅSTE ju bara smaka på allt nytt...
Färgen är "kritor" med ett plasthölje runt. Allt eftersom kritan blir mindre kan man skruva upp den delen som finns inut höljet... Hm.. konstig beskrivning, men samma princip som en stiftpenna... Kritdelen är jättemjuk, så man behöver inte trycka alls hårt för att det ska synas på pappret, perfekt för de små ju!

Märket är Sense och jag köpte dem på Sysslebäcksmarten!

Ta på hatten!

Kvinnan tar sig en titt i spegeln när hon är:

3 år: Tittar på sig själv och ser en Drottning

8 år: Tittar på sig själv och ser Askungen eller Törnrosa.

15 år: Tittar på sig själv och ser Askungen, Törnrosa eller
Hejaklacksledaren - om hon inte har PMS och ser en fet, finnig och FUL tjej.
(Mamma, jag KAN inte gå till skolan och se ut så här!).

20 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,
för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att gå ändå.

30 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,
för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att hon inte har tid att
fixa till sig själv så hon går ändå.

40 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,för
stripigt/lockigt hår' - men säger 'Jag är åtminstone ren' och går ändå.

50 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är' och går vart hon vill.

60 år: Tittar på sig själv och påminner sig om alla människor som inte ens
kan se sig själv i en spegel längre. Går ut och återvinner världen.

70 år: Tittar på sig själv och ser visdom, skratt, förmåga - och går ut och
njuter av livet.

80 år: Bryr sig inte om utseendet. Sätter bara på sig den lilla hatten och
går ut för att ha kul i den här världen.

Kanske skulle vi alla ta på den där lilla hatten tidigare.

Orkar inte...

- tänka mer på allt och inget
- planera jobb (jag som var så inspirerad igår!)
- göra mer hemsysslor (badrummet behöver en omgång, men är så less!)
- vara social (måste be om usäkt för att vi varit så osociala för länge nu, lite FÖR mycket har det varit)
- lyssna mer på min smått hysteriska mamma (hon vill bara väl, jag vet. men jag orkar inte..)
- laga ny barnmat till frysen (behövs verkligen, men blodpudding och burkmat funkar också)

All ork rann plötsligt av mig:(
Tror jag ska försöka fixa ett reklammail för stugan i Branäs i alla fall och så hoppas jag på ny hårfärg under helgen. Måste ju försöka tänka positivt. Känns redan bättre, bloggen är guld värd ibland!:)

Kärleken

"Där kärleken tittar in genom fönstret, går olyckan ut genom dörren." 
- Polskt ordspråk

Förhandskik på julklapp...

Ja, det är faktiskt en utlovad julklapp som inte är klar än. Skäms och hoppas att inte T. läser detta... Har i alla fall lagt i ordning lite material och chalkat kanterna på pappret (som jag förövrigt älskar men inte kunnat använda förut, men här blev det perfekt!). Så nu är det SNART klart . Ska bara få tid att komplettera med lite mer bokstäver och kanke nåt mer kul. Och sen ska ju allt på plats så att det ser snyggt ut! Ni får gärna tipsa/inspirera...

Kall skaldjurpaj

Idag åt vi denna underbara skaldjurspaj, som jag dessutom kompletterade med lite kräftstjärtar.

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g. smör
3 msk. vatten

Kläm ut i en pajform.
Grädda i 200 grader.
Låt kallna.

Fyllning
2 burkar creme fraiche
1 hackad röd lök
1 stor burk räkor
1 burk vit stenbitsrom
crabfish delad i småbitar
hackad dill
citronpeppar

Rör i hop och lägg i pajskalet.
Garnera ev. med citron, rädisa och dill.

Trött

Är riktigt seg idag och insåg, när jag började fundera, att jag hade en ganska intensiv dag igår:

Jobb - öppnade 6.30.
Pulka och middag i Branäs med familjen när jag kom hem - ibland är det lite kul att leka turister:)
Födelsedagskalas - Lilleman grattade kusin vitamin
Lämnade Lilleman hos mormor o morfar
Städade sista lägenheten i Dalby - kommer hyresgärster till veckan så jag fick väl ge med mig och hjälpa till, även om jag bestämt hävdar att "detta får du sköta själv, det huset är INTE mitt!". Men sambon är skyldig mig nåt riktigt fint för timmarna jag hjälpte honom där igår:).

Med facit i hand så började jag 06.30 och "slutade" 21.00 igår. Inte konstigt jag är seg idag kanske...
Avslutade dock med att varva ner med en semla och te hos mor o far. Inte fel!

Snart...

...har jag fixat tio fullpoängsdagar. Tog alldeles för länge, men varje dag är nån liten detalj som fattas (lagad lunch är lite svårt, inget kaffebröd är nästan ännu svårare!). Kanske kanske blir det dag nr tio idag... Undrar vad jag ska unna mig då då? Har funderat på SPAmanikyr (finns ju på lagomt avstånd, hos frisören  i Dalby) eller ansiktsbehandling (men då måste jag ju åka till Torsby).
Andra förslag?

Fisksoppa

När jag nu tipsat om soppa o en rad fiskrätter, så kom jag att tänka på en av mina andra favoritsoppor (gillar soppa, kommer nog fler framöver!). Av denna blir det MÅNGA portioner.

FISKSOPPA med smak av curry o tomat

1 purjolök
1 msk marg.
1-2 tsk curry
500 g krossade tomater med vitlök o örter (vet inte om denna finns längre, men nån varieant med vitlök finns det ju!)
ca 15 dl vatten
ca 3-4 buljongtärningar (fisk eller grönsaksbuljong)
3 stora morötter i bitar
500 g. potatis i bitar
1 burk lätt creme fraiche
400 g. tors i stora tärningar

1) Fräs purjo och vitlök i marg. i en gryta (purjolöken bränner lätt!). Pudra över curry och låt fräsa några minuter.
2) Tillsätt tomat, vatten och buljongtärningar.
3) Rör ner potatisar och morötter.
4) Låt koka tills rotfrukterna är mjuka (minst 20 min).
5) Tillsätt creme fraiche, fisk och dill.
6) Låt sjuda ca 5 min.
7) Klart! Servera med mjukt bröd.

Skratt

"Alla människor skrattar på samma språk"
- Okänd

Tror jag ska skicka iväg sambon;)

Kurser  för män 2009 

Folkhögskolan fristående kurser för män VT-09   

Kurs  1

Hur man fyller på ispåsar  
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.
950:-Kurs 2  
WC-papper. Är det sant att  toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp
1500:-Kurs 3  
Är det möjligt att lyfta  upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter  urinering?
Mycket praktiska övningar
2000:-Kurs 4  
Efter middagen: Flyger de  smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på  videoband.
2500:-Kurs 5  
Lär dig att hitta saker,  börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och  vända hela lägenheten upp och ner.
Öppet forum
1900:-Kurs 6  
Att ge blommor till din  älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband
4000:- begränsade  platser!!Kurs 7  
Våga fråga efter vägen när  du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.
1500:-Kurs 8  
Är det genetiskt möjligt  att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator
7500:- obegränsat  antal.Kurs 9  
Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel
1900:-Kurs 10  
Hur man lär sig att älska  shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.  
500:-  Alla anmälningar är  bindande

obegränsat antal.


Utmaningen - resultatet enligt gamla datorn

På gamla datorn har vi ju betydligt mer foton än på nya, bärbara. Så här är resultatet om jag gjorde utmaningen på den gamla. Dvs:
- öppna bildmappen
- öppna sjätte mappen i bildmappen
- publicera sjätte bilden i den mappen på din blogg

Beroende på hur jag räknade så blev det detta foto:

Sambon, övervakad av Skorpan, målar silverlöven på väggen i huvudändan på vår säng. januari 2006 står det på filen i datorn, tyckte det skulle vara längre sen dock... Var förövrigt SÅ stolt och nöjd med denna fondvägg när "vi" gjort den, men nu börjar jag tröttna...

Om man räknar på ett lite annat vis så blev det denna bild:


Haha, ett jätteskumt festfoto från oktober 2004 med urdålig kvalitet. Snacka om att han såg liten ut där, min käre sambo!:)

Roligt, men tråkigt...

KUL med första dagen på Kvisten! Ungarna är så härliga, mysigt att vara med de små i alla fall måste jag medge.

Mindre roligt var att jag FÖRSTA dagen fick ha uppsägningssamtal med vår käre skolchef, rektor och fackrepresentant... Visste ju att det var uppsägningar på G och att jag var sist anställd.

Det brukar ju ordna sig med jobb så det gör det säkert den här gången också... Ni märker att jag försöker peppa mig själv en aning, ganska tråkigt är det måste jag ju erkänna. Men det är väl så här man får räkna med att ha det. Fasta, trygga jobb finns knappt att få idag, bara de som jobbat läääänge som kan känna sig trygga (och knappt ens de, verkar det som. Tex på fabriker just nu).

Jaja, jag har ju jobb ett halvår framöver i alla fall (sex månaders uppsägningstid) och sen har jag förtur om de annonserar ut någon tjänst nio månader efter det. MÅSTE försöka se positivt, men trist är det...

Nikkaluoktasoppa

Så här efter jul och i finanskristider så kanske det är fler än jag som har det lite skralt i kassan... Blodpudding är billig och nyttig mat, men kräver väl knappast nåt recept;). Tänkte däremot delge er ett favoritrecept från Prästhögstiden. Åh, vad jag saknar Kristinas soppa och nybakat bröd en gång i veckan! Snacka om lyxigt med egen köksa på 12 barn eller hur många vi nu hade ett tag! Detta är en av mina favoritsoppor därifrån och den har t.o.m. fått godkänt av pappa som enligt egen utsago "inte äter kålsoppa". Så den är väl värd att pröva, jag lovar!

Nikkalouktasoppa
(står 10 barnportioner, men jag skulle påstå att det är mer. Blir flera middagar för två vuxna och går att frysa!)

300 g. vitkål
2 st (200 g.) purjolök
300 g. nötfärs (men jag använder älg såklart)
2 msk. smör
1 msk. senap
1 lagerblad
1 krm. vitpeppar
½ dl persilja
2 l köttbuljong
1 msk kinesisk soja

1) Skölj, ansa och strimla vitkål och purjolök.
2) Bryn färsen. Låt grönsakerna fräsa med en stund.
3) Tillsätt senap, lagerblad och buljong.
4) Koka soppan i 15 min.
5) Smaka av med soja och kryddor.
6) Tillsätt hackad persilja.

Barnet inom oss

"Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen."
-
Jevgenij Jevtusjenko

Visst borde vi göra som barnen ibland, leva i nuet t.ex...

Imorgon...

...börjar allvaret!
Har suttit idag och inspirerats av två böcker här hemma. Är såå sugen att fixa till ett litet "bildprojekt" med småtrollen på "min" avdelning! Hoppas mina kollegor samtycker:). Önska mig lycka till. Jag lär vara lagom mör imorgon kväll...

Fotoväder!

Visst är det coolt med snö och is?!  Var ju helt underbart väder ute idag! Men när jag tittade på termometern på förmiddagen så insåg jag att Lilleman nog skulle få sova inne. Och hör o häpna... han somnade, i SIN SÄNG (brukar vara stört omöjligt dagtid eftersom han är van att sova ute i vagn). Och jag fick fota genom köksfönstret:


Och genom vardagsrumsfönstret:):


Vi lunchbordet mixtrade jag lite med kameran för att försöka ta NÄRbild på Lillemans ögon. Fick inte till det riktigt, så jag ändrade inställningar och donade. Helt plötsligt så åt han sin luch själv! Hmmm... Hälften hamnade på bordet (det åt han upp med fingrarna sen) och hälften hamnade under hans stol. Till Dizzys stora förtjusning;).


Efter lunch var det liite varmare och jag bylsade på Lilleman som bara den och tog en långpromenad.
Jag tror inte att han frös där inne i vagnen;)


Lillemans BLÅ ögon. Såg förrsten när jag hade upp fotot stooort på skärmen att man kan se min spegelbild i hans ögon, lite häftigt faktiskt!


Och leendet man blir så glad av!:


Kul att fota var det. Det blir SÅN stor skillnad på fotona utomhus i bra ljus!!
Stringtrosskydd

Bad sambon köpa med trosskydd när han åkte hem från jobbet för ett tag sen. Han "råkade" köpa fel och köpte STRINGtrosskydd. Undrar om det var en pik;), han har nån gång nämnt att jag aldrig använder string längre (vilket i o för sig är sant). Tror nog mer på att han inte kollade så noga på förpackningen men...

I alla fall, om man nu är i behov av ett trosskydd, så kan det väl knappast hjälpa med ett stringtrosskydd?! En stringtrosa täcker ju inte direkt så mycket av ens intimaste...


Hjälp - hur får de ihop det?!

Ser just nu två familjer på TV. Den ena med åtta barn och den andra med TIO! Spännande att höra vad som göra att man ens kommer på tanken att skaffa så många, hur man orkar och framför allt hur de får ihop vardagen med allt. Ojojoj, jag som tycker det är rörigt med EN ibland:)

Utmanad

Fick en utmaning av Anne på hennes blogg:

- öppna bildmappen
- öppna sjätte mappen i bildmappen
- publicera sjätte bilden i den mappen på din blogg


Så här blev resultatet för mig:Har ju bara de nyare bilderna i denna datorn. Men ska göra om det när jag är uppkopplad på gamla datorn nån gång, där finns lite "roligare" foton;).

Skickar utmaningen vidare till Maria, Kvarnhia, Commandoran, syrran och Jennie:)

Ensamhet

Positivt eller negativt att vara ensam? Tänk att det kan upplevas så olika...

Igår kväll var sambon och bubblade med grabbarna. Jag bestämde mig för att göra nåt bra av det. Så när Lilleman somnat (tidigt och utan ett ljud!) tog jag ett fot bad och läste samtidigt boken som jag haft legande ett tag. Mådde bara gött, ibland är det skönt att bara vara ensam!

Men.. Idag är jag och lilleman ensamma, igen. Och jag har en mindre bra dag. Suck.. Men det är väl så det är ibland. Det är inte alltid så kul att vara ensam...

RSS 2.0