Dagen räddad!...

...av ett  mycket efterlängtat mail från andra sidan jorden!
Utgångsläget, efter att kollat mailen det första jag gjorde imorse, var genast bättre än gårdagen.
Och det blev bara bättre:).

Inga problem...

Hade ingen syster med idag. Ingen klocka heller.
Såg min skugga hela vägen söderut. Herregud, såg tung ut som en elefant (missförstå mig rätt, inte tjock som en elefant. Men det såg TUNGT ut!).
Det var varmt som h...
Peppningen till mig själv var hela tiden "du får skriva på bloggen sen att det var LÄTT!".
Nja, inte riktigt kanske.
Men jag tog mig runt.
Och jag tycker faktiskt att jag hade rätt att bli sur på sambon.
"Det tog ju längre tid idag".
Grrr!

Svordomar

"Inga svordomar. Då går det åt helvete."

(citat
från åskådarplats på fotbollsmatchen idag. Riktat till tränaren som råkade gapa "Va faaaan" åt en situation:)


Premiärturen

Extremt koncentrerade grabbar:)



Turbo 3G

Vi har varit lite malliga för att vi haft turbo 3G. Lilla Branäs har haft en av Sveriges första master, tillsammans med Stockholm, Göteborg, Malmö och Åre tror jag det var. Liiite häftigt är det ju!:)

Men tydligen så tror inte Telia att det finns bofasta människor här ute i skogen. För allt sedan skidsäsongen tog slut så strejkar turbo-3Gn hela tiden. Detta trots att vi ringt och påpekat att det inte fungerar, flera gånger.

Skulle ladda upp foton för framkallning i förrgår. Slutade med att jag laddade halva natten, i princip hela dagen igår och i natt! Idag är i alla fall ca 280 foton "ivägskickade" för framkallning, men suck vilken tid det tog!

Dålig dag

Ni vet, såna dagar när allt är fel?
Såna dagar när varenda liten skitsak gör en på ännu sämre humör?
Såna dagar när man bara har lust att sätta sig ner och gråta för ingenting?
Såna dagar som man bara gnäller?
Känns det igen, nån?

Just en sån dag har jag haft idag, trots vädret:(.

Dagen räddades ändå till en "ok" dag (men inte så mycket mer...). Tack vare en massa choklad, terapi i form av lite blomrabattrensning och en vansinnigt rolig norsk fotbollstränare att lyssna på!:)

Träningsprogram

Jag tycker egentligen inte om att springa. Eller i alla fall inte "bara gå ut och springa" så långt jag orkar.
Trots att jag tränat ganska mycket i mitt liv, vet jag inte mycket om hur man lägger upp träningen för att den ska ge bäst resultat. Men nu har jag hittat nåt som både är roligt, inspirerande, OCH gör att jag känner STOR skillnad på kondistionen efter bara fyra veckor. Variationen gör att det blir en helt annan sak än att "bara" springa.

För alla som börjat/vill börja träna/springa/jogga måste jag verkligen rekommendera  träningsprogrammet på IF Götas hemsida som Cleas Nyberg gjort. Han är bland de absolut bästa i Sverige på löpning och dessutom en av mina lärare under lärarutbildningen:).

Hmm... Lyckas inte länka direkt till träningsprogrammet. men gå in HÄR och klicka vidare på "Karlstad stadslopp" och träningsprogram"

Jag "fuskar" lite - HINNER helt enkelt inte med fem pass i veckan - men känner ändå att 3-4 pass i veckan (har plockat lite olika) från detta träningsprogram verkligen har gett resultat. Testa du också vet jag!


Lärare

En lärares styrka visar sig inte i antalet lärjungar utan i hur många som frigör sig.

(ett till citat från Helenas blogg - tack för det Helena!:)

Bolongagratäng

Barnmatsförrådet har gapat tomt nu ett tag. Men nu har jag fixat både fiskgratäng och pastagratäng i BIGSIZE, så det finns matlådor både till sambon och lilleman. Pastagratängen kan man såklart ha i lite vad man känner för, men detta är grundreceptet som jag gillar o brukar använda (gjorde 2½ sats igår:)

BOLONGAGRATÄNG

4 port. pasta
1 dl riven ost
2 gula lökar
1 röd paprika
200 g rökt skinka (tog bacon igår)
300 g köttfärs
2 msk tomatpure´
salt o svartpeppar
1 tsk pizzakrydda

ostsås
2 msk margarin
3 msk mjöl
4-5 dl mjölk
3 dl riven ost
salt o svartpeppar

Koka pastan. Låt rinna av väl. Lägg i ugnsform. Strö över 1 dl ost.

Skala och hacka löken. Skär paprikan i små bitar. Tärna skinkan fint.

Bryn köttfärsen. Tillsätt lök, paprika och skinka. Fräs allt tills löken är mjuk.

Tillsätt tomatpure´ och rör om. Smaksätt. Fördela röran över pastan.

Smält margarin till ostsåsen. Tillsätt mjölet och späd med mjölk. Låt koka i ca 5 min. Rör ner osten och låt smälta. Häll över rätten.

Gratinera mitt i ugnen i 225 grader tills ytan fått färg, 15-20 min.

Vuxet

"Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen."

(hittade detta hos Helena )

Europaparlamentet

Tänker ni rösta i EU-parlamentsvalet?
Jag kan verkligen INGET om politik. Jag tycker att man ska gå och rösta i folkomröstningar, för att utnyttja möjligheten att påverka i enlighet med demokratins grundprinciper (haha vilket språk!;)

Men jag är ju inte tillräckligt intresserad för att ens orka sätta mig in i minsta lilla om detta. Många som man pratar med verkar vara på samma nivå som mig. Är det verkligen vettigt att gemene man röstar om något så viktigt, som man inte har kunskap om?!

Offentlighet

Har funderat och diskuterat en del de senaste dagarna... Via bloggar och facebook vet vi precis vad människor gör om dagarna. Människor som man annars inte ens skulle prata med!!
Visst är det lite skrämmande ibland?!

Det är ju frivilligt vad man skriver (och läser) där, men ändå... Var har privatlivet tagit vägen?! Och man kan ju ljuga på precis hur mycket som helst. Man bör nog vara kritisk mot allt man läser på nätet, precis som det som skrivs och sägs i media.

Te..

.. och knäckemacka med rökt älgkött, det är livet det!
I brist på algkött så går det bra med falukorv också;).

Energitjuvar

Tänk hur det är. Vissa människor gör en glad, full av energi och inspiration varje gåg man träffas! Det är så härligt att vara omgivna av sådana människor.

Sen finns det ju de som man inte känner riktigt samma sak av. Jag har inga människor runtomkring mig som altid "tar" energi av mig. Men det händer ju ändå att man nån gång känner sig "tom" efter speciella händelser, diskussioner etc.
Vet ni vad jag menar?

Undrar vad det beror på? Ibland beror det såklart på dagsformen, men jag tror också att det beror på personkemin mellan två människor och på att man ibland beter sig på sätt som gör att man blir en energitjuv för folk runtomkring.

Var vill jag komma med detta? Ingen särskilld stans egentligen, jag bara tänker högt;).

Godis är gott

Imorse kom Lilleman in i vårt sovrum med nåt i handen. Nåt som han smakat på och alldeles tydligt tyckte mycket om.

Han har ju aldrig ätit godis förut men hade nu fått tag på en chokladbit från chokladpralinen (BRA choklad utan konstgjorda tillsatser eller konserveringsmedel etc) som låg kvar på vardagsrumsbordet från igår.

Hans uttryck var helt ovärderligt, han såg sååå otroligt NÖJD ut. Hade inte mage att ta ifrån honom biten, så han satt i mitt knä i sängen och åt upp den. Såg ut att njuta i fulla drag!
 

Jantelagen

Ja, jag VET att man inte får vara stolt över sig själv och skryta. För så gör man inte här i Sverige helt enkelt. Men just idag struntar jag faktiskt i det!

Efter ganska hård påtryckning och mycket övertalning gick jag med på att springa med supertränade syster. Hade ändå tänkt försöka ta mig broarna runt och hon ville ABSOLUT följa med. Att orka springa 45 minuter var målet, sen fick jag gå resten.

Sagt och gjort, klockan 09.00 imorse drog vi iväg ut. Pratade hela tiden och tack vare det kändes det knappt ens speciellt jobbigt - förrän jag tittade på klockan och insåg att jag skulle springa hela 12 minuter till!...

Vi tog oss hela varvet runt utan att stanna (ett knyta-sko-stopp och ett kiss-stopp för Dizzy)! 44 minuter tog det och jag orkade hela varvet!! Syster tyckte nog att jag skulle ha sprungit en minut till, så att det blev 45 minuter. Men då var jag trött och Lilleman räddade mig. Papsen och han var vid lastbilen och gick, så då fick jag en anledning att stanna där när vi kom tillbaks;).


Nu ska jag bara försöka hänga i och fortsätta träna, blir ju ganska sporrad de dagar det går bra!


hmm..

Väntar på trevligt besök från Nysockna. Plötsligt blev Lilleman hysteriskt ledsen. Han är ofta gnällig och SUR när han inte får som han vill, men det här var nåt annat. Ledsen så tårarna rann och otröstlig (inte ens traktorn hjälpte för att få slut på gråten). Lite konfunderad blir man ju. Provade att lägga honom i vagnen och han protesterade inte ens. Måste ha blivit akut trött trots att klockan bara var strax över tio. Goa, söta Lilleman...

Morgonbestyr

Jo, man kan faktiskt putsa fönster klockan halv åtta på en lördag morgon...

Jag har alltid varit en morgonmänniska, det är på förmiddagen som jag får saker gjorda. På kvällen har jag oftast ingen ork och energi alls utan blir lätt bara sittande i soffan och slötitta på nåt halvdåligt T-vprogram...

För övrigt tar jag tacksamt emot bra fönsterputstips! Men jag har nog prövat det mesta... Jag HATAR att putsa förster! Av den enkla anledningen att det ALDRIG blir bra. Sista (och jag tror den bästa) metoden är trasa och varmt vatten med yes i. Ingen skrapa, torkar torrt med papper (men ska nog vara allduk - blev lite luddigt av vanligt hushållspapper). Blev ok, eller sådär egentligen. Allt blir bttre än innan. Men nu är problemet att vi har gamla, fula, repiga, målarfärgsprickiga fönster som helt enkelt inte GÅR att få rent =/. Så nu är väl sista utvägen... Att byta ut fönstrena till nya. men det lär inte hända de närmaste åren i alla fall. Så jag får väl leva med mina halv"skitiga" fönster. Om ingen har nån annan ide´?...

Grå vardag

Det måste vara nåt magisk med vår tvättkorg. Hur mycket man än tvättar, lyckas man ALDRIG se botten!

Snabbmakaroner och falukorv är kanske inte det  mest näringsrika man kan äta. Men gott. Och ibland är det guld värt med nåt som går FORT att laga, speciellt när man har en hungrig och grinig unge runt benen.

Var kommer allt DAMM ifrån?! Kan ju inte "tillverkas" nytt under de timmarna som gått mellan gångerna jag dammsugit idag - ja, jag har dammsugit två gånger...

En småbarnsmammas vardag...


Stuga i Branäs!!

Vi hyr ut vår stuga i Branäs även under sommaren och hösten (även älgjakten). Så om ni/ någon ni känner vill hyra en nyrenoverad 8 - bäddsstuga så är det bara att höra av sig!

För er som inte vet så finns det faktiskt en hel del att göra i området. T.ex:
besök chokladfabriken
älgsafari, bäversafari
flottfärd
kanot
fiske
paintball
4-hjuling
gocart
folkrace
rallycross
Ransby kulturby med utmarsmuseet och pilgrimstapeten
Ransbysätern

På lagom avstånd för dagsutflykter finns även bl.a:
skidtunnel
Sunne vattenpark
Älgpark
Tomteland
Rottneros park

Har jag glömt nåt viktigt!?
Hör gärna av er om ni har frågor. Priserna varierar lite, vi kan hyra ut per natt eller längre perioder.

Lite bilder från stugan, tagna när julstjärnan fortfarande satt uppe;)


En "mysbild" utan blixt. men fråga mig inte varför stolen stå som den gör. Batteriet höll på att ta slut, så jag fick lite bråttom mitt i allt;).





Köket - helt nytt m. ugn och diskmaskin.





Vy från loftet över storstugan.






Det "stora" sovrummet.






Det lilla sovrummet. Här har det kommit in en "barn-TV" plus DVD.






Soffhörnan





Loftet - nyinsatta fönstret ger möjlighet att få in luft. Men ger även massor av ljus. inte bara på loftet utan även i storstugan!


Joggat

Tungt var det idag. Får väl skylla på M & J. Eller snarare min brist på karaktär när det bjuds på sötsaker. Är nog dags för avgiftning snart igen...

Men jag har blivit bättre på att pressa mig själv och jag hann längre än tidigare på mina 30 min. Trots chokladrutor (ja, jag tog två!) och god äppelpaj som låg i magen och tyngde...

Gott och blandat...

Facebookfolket måste tro att jag inte har något liv. Men jag erkänner, det är beroendeframkallande. Och jag behöver nog en avgiftning.



Lilleman startade ett larm på Barnens hus igår. Ingen kom ens och tittade varför det tjöt. Så där kan det inte vara så svårt att smita in på lagret!



Jag körde på en tant på hälarna med barnvagnen. Hon surnade till, stannade mitt i "utgångssnurran" på Willys och skällde, så då krockade vi ju med henne igen!



Behöver man verkligen ha 6 olika hårskumflaskor i badrumsskåpet!?



Jag tackar Friskis och svettis för att man kan träna hemma på vardagsrumsgolvet i trosor och linne, under tiden lilleman sover middag. Jag lär garanterat ha träningsvärk i magen imorgon och så hoppas jag ingen såg mig;)

Finaste...


Någonstans...

...där under alla snuttefiltar sussar lilleman så sött!



När han var riktigt liten somnade han bäst precis så här, med en filt/snutte över huvet. Men sen han lärde sig att själv ta bort den, så har han slutat med det. Varför gör man allt för att slippa sova när man är liten?! Det är ju såå skönt att somna!

Inte vet jag om det beror på att Lilleman hade alla sina FYRA snuttefiltar i sängen ikväll, men han somnade i alla fall helt utan protester. Och jag kunde inte låta bli att fota innan jag stoppade om täcket nyss:).

Det händer...

...mycket i en ett-årings liv!!

Idag har Lilleman:

varit på skolan OCH på banken och hälsat på (visst är det häftigt att såna vardagliga saker kan bli ett helt faccinerande äventyr!?)

lärt sig öppna toadörren (så nu lär jag ALDRIG få kissa ifred mer - som om jag fått det innan...)

diskat hos mormor.

kissat på pottan (det var nog mest av en slump, men ändå...)

INTE krånglat när han gick och la sig (första gången på flera veckor som han inte grät vid läggdags)

testat nya ord som bara mamma och pappa förstår;). Taatoo (traktor), sstaaa (ost - eller... det började med ost, men sen blev det universalt för allt som han vill ha just då. Smart med ett uttryck som kan betyda så mycket!:)

hämtat fönsterbroschyrer, passade på att hoppa i vattenpölar och kolla in trucken på parkeringen.

Och massa mer förståss:)

Rallybrudar

Ja, jag vet... Vi är förmodligen de sista i hela Torsby kommun som ser filmen, men igår fick vi i alla fall tummen ur. Tyckte egentigen inte den var speciellt bra... VÄLDIGT förutsägbar, säg den som inte kunde räkna ut hur det skulle gå.
Men det var ju kul, bara för att man kände igen sig på platserna på vissa filmklipp. Klippet här från Ransby var inte värst många sekunder, men jag vet att de var här och filmade i en HEL dag.

Rensa, släng, återvinn...

Har sorteringslust. Köksskåpen har fått sig en omgång och idag fortsatte vi med garderoberna. Inte direkt "städa-inne-väder", men det är väl bäst att passa på medan lusten håller i sig! 

Resultatet av morgonens rensning blev en säck med skräp, två kassar och en sopsäck med kläder plus en kasse med lite andra saker. Kläder och prylar som är i ok skick lämnar vi in på Röda korset i Torsby på tisdag. Skönt att bli av med lite som bara tar plats och förhoppningsvis kan någon annan få nytta av det som inte vi har användning för...


Gamla saker

Fick ju en fråga i en kommentar från Jennie igår:
"VAR ligger "snyggheten" i gamla saker?"

Kunde inte låta bli att fundera lite över detta...

Vad man tycker är fint är ju alltid individuellt från person till person. Och precis som med kläder och annat så går det ju mode även i inredning. Just nu verkar det vara mode med loppis och gamla saker. Jag har ju inget gammalt hem där det passar med "gammaldags stil" rakt igenom, men lite detaljer och loppisfynd är alltid kul.

Jag har alltid tyckt om gamla saker, second hand etc. Varför?
1. Gillar tanken på att sakerna har en historia, det är lite spännande att tänka på vad grejerna kan ha varit med om "tidigare i livet".
2. Tycker ofta gamla saker (speciellt möbler) har  bättre kvalitet än nyproducerade.
3. Köper man nåt på t.ex. auktion så är chansen att man får något unikt större än om man åker till Ikea och köper en byrå som "alla andra" har en likadan.
4. Det är BRA med återvinning, för miljö inte minst.


Alternativ anslagstavla

Hittade även denna. Vet inte ens vad jag skulle ha den till/var den skulle passa. Men håll med om att den är lite söt. Och det KAN inte vara speciellt svår att pyssla ihop en liknande själv?! Nån som är sugen?...;)

Postförvaring

Letar runt efter nåt fint att sätta på väggen och sortera post, räkningar etc. Finns några olika alternativ som jag gillar:

House Doctor väggkorg i trådarbete 







Ska nog mäta och se om jag ska beställa någon av dessa eller nåt annat...

Full rulle

Vi måste ha ett staket typ NU så att man slipper vara livrädd för bilar etc direkt man går utanför dörren.
Det går ju såååå FORT!

Några bilder från dagens utebus:











Som sagt var, det går undan:)

Uthusfynd

Var hos mamma och papa och rotade runt lite i uthusen igår.
Är på jakt efter ett sånt här fyrkantigt, enlitersmått i trä.


Tänkte ha diskborste mm i det, men på denna bilden syns det ju att de är fina att ha allt möjligt i!

Hittade dessvärre inget sådant.
Så om någon har nåt som ligger och skräpar, så kan jag gärna ge en slant för det!
Denna modellen är också helt ok;)


I alla fall så hittade jag lite annat kul i snickarboden hos mamma och pappa:


Får duga till diskborsten så länge, men skulle vilja ha nåt lite större så även diskmedelsflaskan får plats.
Så, som sagt om någon har nåt kul som skräpar...;)

Shopping i Sysslebäck

Jo, det är faktiskt sant...
Mamma, lilleman och jag lyckades slå ihjäl TRE timmar i Sysslebäck idag.
Återvinningscentralen, ett besök hos sambon på Radioelektriska, Motorsevice, biblioteket, ett besök hos papsen på banken, lilla presentaffären (vad den nu heter) och Konsum. Avslutade med mat på Vänners.

Utanför presentaffären hade dessutom lågprisutförsäljning. Två tunna tröjor och bondgårdsdjur  til lilleman för sammanlagt 100 kr. Helt ok.
 
Bäst var ändå dessa som jag hittade inne på presentaffären:



Fina va?!
Ni ser, man KAN fynda i Sysslebäck. Även om det inte är så lätt;)

Eller inte...

Igår tyckte jag absolut att vårt hus var ok att bo i med lite lätt renovering, idag vill jag absolut bygga ut, bygga om och göra MASSOR.
Undrar vad jagtycker imorgon...?

Vackra hem

Idag har jag varit i ett sånt där hem som man bara tror finns i inredningstidningarna (jag vet att det bor människor i de hemmen också, men ibland är det svårt att tro det i alla fall...).
STORT, gammaldags, nyrenoverat, FINT, underbara badrum (ja, just det TVÅ stycken), inga onödiga prylar NÅGONSTANS (nä, det är sant. Inte ens i barnens rum var det stökigt!).

Får inspiration.
Kommer hem och får ångest.
Över det gamla vanliga.
Ett "för litet" hem med för mycket saker huller om buller, för litet kök, för litet badrum, fula innerdörrar, hemska lister... Så kan jag fortsätta i evigheter...
Men det är ju faktiskt så som jag och sambon diskuterade förut. Just nu är det en prioriteringsfråga:
Dra på oss mer skulder för att få huset större, bättre, finare och jobba mer för att ha råd.
Eller nöja oss med det vi har (det GÅR ju faktiskt att leva så här) och vara hemma mer och få mer tid med lilleman under småbarnsåren?

För något år sen skulle jag sagt att jag kunde ge upp ganska mycket för att få det hem jag ville ha. Men idag gör jag nog lite andra prioriteringar.

Varför är man aldrig nöjd?! Vill alltid ha något lite bättre, lite finare, lite större...

Packat!

Ikväll har jag sorterat och packat alla sakerna jag fått ihop till morsdagspaketen:


Resultatet blev två stycken paket på ganska exakt tio kg styck (maxgränsen för 70 kr i portokostnad).



Sambon påpekade förut att jag lagt ner en del tid och energi på detta, men det känns enbart bra faktiskt.
Väldigt mycket bra och varierande saker blev det till slut i båda paketen. Bra jobbat tjejer!!
Ett stort TACK till alla som bidrog till dessa paket!!
På torsdag skickas de till Hoppats stjärna för vidare transport till Lettland . Jag hoppas och tror att vi kommer göra två mammor väldigt glada:)

Bröllopsbilder!

Flera som har efterfrågat bilder från systers bröllop. Jag tog faktiskt inga foton,eftersom Helena var med och fotade HELA dagen och kvällen. Hon är sååå himla duktig och jag beslutade mig för att det skulle räcka med ennes bilder. Så jag koncentrerade mig på annat istället;).

Men nu finns det lite bilder på Helenas blogg:
www.helenah.se

Titta och njut:).

Trött eller vad?...

Efter en lång och underbar dag med systers bröllop igår så blev det bara fyra timmars sömn inatt. Både jag och sambon vaknade strax efter sju och låg och tittade i taket. Insåg att det inte var så stor ide´ att ligga där, så vi gick upp och gick och hämtade lilleman. Är så himla glad över att det gick bra att lämna honom, med nattsömn och ALLT. Lite orolig har jag varit innan, men det hade jag inte behövt att vara! Vi hade ju mycket pålitliga barnvakter:)

I alla fall så blev det ju lite segt frammåt eftermiddagen idag. Förut kom syster med rester från igår som jag skulle stoppa i frysen. Gick ner i källaren, in i tvättstugan och var på väg att stoppa brödet i tvättmaskinen! Ibland blir man nästan rädd för sig själv... Tror bestämt det är dags att gå och lägga sig.

Vårstäda eller inte?!

Såg ett äldre par som hade hängt ut alla vinterkläder mm och stod och piskade mattor.
Är det vanigt att folk gör stor, traditionell vårstädning nu förtiden?!

Har varit lite lugnare ett tag nu angående all vår oreda överallt, men idag blev det plötsligt jobbigt igen... Jag SKULLE verkligen vilja ha ett välorganiserat hem, men jag orkar bara inte.
Ibland känns det som folk inte gör annat än plockar, städar och fejar. Jag prioriterar ofta annat helt enkelt, det skulle gå åt alldeles för mycket tid och energi för att få denna ordning som jag faktikst hett eftertraktar. Hmmm...

Ett liv med lösnaglar...

...är nog egentligen ingenting för mig;). Har bara haft lösnaglaren gång förut i mitt liv, så jag är inte direkt van... Allt man ska göra med händerna blir plötsligt så mycket krångligare. Bara att byta blöja med lösnaglar är ju lite spännande. Att knäppa ett halsband ska vi inte prata om.
Inte blev det roligare att städa idag heller, trots naglarna. Men jag hade i alla fall nåt fint att titta på. För man känner sig ganska fräsch om händerna faktiskt:


Tyvärr har jag redan lyckats klyva en.
Som sagt var, jag är ingen van "lösngelmänniska". Kanske mer en "arbeta-med-händerna-människa":)

Morsdagspaketet

För er som inte har koll på mig på facebook, och för alla andra också, så kommer här lite info:

Jag kommer skicka minst ett (ser ut att bli två) morsdagspeket till Lettland via Hoppets stjärna. Paketet kommer gå till en mamma som behöver lite uppmuntran och som inte har det så bra ställt som vi har.
 
Har redan samlat ihop ganska mycket parfym, krämer, tandborstar, tandkräm, tvål, smycken etc. Men har du liggandes och vill vara med och lämna saker till ett av paketen så är ALLA bidrag välkomna.

Det som jag tänkt på som jag ännu inte har är (jag köper och lägger i om ingen har liggandes hemma) :
Hårborste/kam
spel/pussel/leksak till barnen
väska av något slag
sax
sysaker
hårband, hårnålar etc.
strumpbyxor
strumpor


Tänker även köpa lite ris, kaffe, kex, godis etc och lägga med. Vi kan ju skicka 10 kg per paket...

Jag kommer skicka sakerna i början av nästa vecka. Senaste dagen att skicka är 15:e, men tänkte försöka att inte vara ute i sista sekunden för ovanlighetens skull.

Som sagt var, om någon känner att de vill lämna ett bidrag så är ALLT välkommet (även om ni kommer på saker som en mamma kan få användning för som jag inte tagit med här)!! Innehåll till paketet eller en peng till frakten/det som jag ska köpa och lägga i  kan ni lämna till mig på jobbet imorgon torsdag eller på måndag, på trappan eller i postlådan här hemma.

Hör av er om ni undrar över nåt!
Tack för att ni bryr er - har redan fått en hel del saker som sagt var...

Skänk lite omtanke

Sitter och kollar på humorgalan - för varenda unge.
Jag har alltid velat ägna mig åt välgörenhet av något slag:
 
Jag bestämde tidigt att så fort jag fick jobb skulle jag skaffa ett fadderbarn, vilket jag också gjorde. Han heter Vincente Paul och bor i Equador. Det kostar 200 kr/mån, men det har det helt klart varit värt! Vi har även skickat några små presenter genom åren. Vi får foton, små brev och teckningar då och då som visar på en enorm tacksamhet.

Jag berättade nyss för sambon att jag har ett väldigt starkt minne från lekis. Från oss barn med familjer samlade fröknarna in div saker (en tandborste, tandkräm, kam, tvål och leksak/gosedjur - ni ser, jag kommer till och med exakt vad vi skulle ha med oss! Jag var 5 eller 6 år...). Sakerna skickades sen till ett barnhem om jag inte minns fel.

Nån gång när jag gick på mellan/högstadiet läste jag i "Land" om hur man kunde skicka ett julpaket till ett barnhem i Estland. Jag mer eller mindre tvingade familjen att skicka ett paket. Kommer ihåg att pappa knorrade lite över att portot blev dyrt på ett så tungt paket til Estland. Men oj så stolt jag var när vi fick ett tackbrev från barnhemmet!

Har även alltid haft som mål att någon gång vara avlastningsfamilj till något barn som behöver det. När jag flyttade hem efter studier och jobb på annan ort anmälde vi också intresse för detta. Efter drygt ett år resulterade det i att vi hade underbara T. hos oss på heltid i ca fyra månader. Förutsättningarna var att jag var gravid och placeringen skulle vara tillfälligt. Det var jobbigt när hon flyttade från oss, men det kändes ändå som vi gjort nåt bra under de månaderna. Förmodligen kommer vi någon gång i framtiden att vara avlastningsfamilj igen. Men just nu finns inte tiden och orken att ge tillräckligt mycket till ett "extrabarn".

I alla fall så blev jag ikväll lite sugen på att skicka något slags paket igen. Men hur skulle jag hitta en adress till ett barnhem dit man kan skicka ett paket?! Efter lite googlande hamnade jag hos Hoppets stjärna. De förmedlar julpaket, vilket vi garanterat kommer fixa ihop ett till hösten. Men det är ju ett tag dit... Just nu är det mors-dagspaket som man kan skicka. Gå in och läs mer här:
 http://www.hoppetsstjarna.se/portal/page?_pageid=97,306382&_dad=portal&_schema=PORTAL

Kanske kan man gå ihop några stycken och skicka ett paket?
Nåt halsband, väska, deo, parfym, tvål, schampo etc brukar man ju ha extra hemma faktiskt...
Portot kostar 70 kr upp till 10 kg.
Jag kommer skicka ett paket och om nån vill hjälpa till med innehåll, så är det bara att lämna i postlådan eller på jobbet. 
Har vi inte alla nåt litet över att ge till dem som inte har det lika bra som vi?!

RSS 2.0