Patrik Sjöberg

Jag var nog lite för ung för att ha nån riktig relation till Patrik under hans storhetstid. Men han slog världsrekord o han var divig. Det är väl den allmäna uppfattningen om honom, som även jag delade.
Så läste jag hans bok och fick en annan, större bild av honom.

Han gjorde en hel del saker som är tvivelaktiga i mina ögon. Han rökte och söp ganska rejält, han åt korv med bröd mitt under pågående tävling och han tog droger i perioder. Han påstod dessutom att inget av detta påverkade resultaten speciellt mycket. Jag har svårt att tänka mig att det INTE skulle påverka och funderar på hur stor han kunde varit och hur högt han kunnat hoppa om han laddat utan skräpmat, knark, alkohol och cigg. Kan inte låta bli att faccineras av att han trots sitt levene faktiskt var bäst i världen!

Och han var (är?) en riktig diva. Riktigt osvensk. Men det tror jag att är en fördel om man ska bli riktigt stor inom idrott, man måste tro på sig själv såklart. Men i landet lagom får man inte sticka ut hakan och tycka att man själv är bra. Patrik däremot var riktigt extrem, han hävdade sin rätt till svarta pengar (ännu en av de saker han gjorde som jag inte kan känna att är ok) och gjorde ALLT för att vända saker till sin egen fördel.

Som sagt var, många tvivelaktiga agerande från hans sida. Men han står för ALLT. Efter att ha läst hur han utnyttjades av sin styvpappa/tränare som ung lovande friitrottare så kan jag också förstå hans vilja att stå upp mot och kräva sin rätt gentemot de som försökte utöva makt mot honom.

En hel del motsägelser fanns också i boken. Nu är det ett tag sen jag läste den, men jag kommer ihåg hur han hävdar att detta med mental träning är rätt värdelöst. Men å andra sidan kunde han se att erfarenheter o inställning hjälpte eller stjälpte i många tävlingssammanhang.

En riktigt faccinerande bok. Den ger en hel del att tänka på o gör att åtminstone jag ser Patrik Sjöberg med andra ögon.

I söndags visade han dessutom vinnarskalle när han o Mattias Sunneborn blev de första o enda som slog Filip o Fredrik under årets säsong ac "Vem kan slå Filip o Fredrik?". De gamla friidrottarna kan fortfarande tävla med framgång!

Tänkvärt om värdefull tid

Lånad från FB. Inte mindre tänkvärd för det!..

En pappa kommer hem sent från jobbet, trött & irriterad, när hans 5-åriga son väntar på honom vid dörren.
- Pappa får jag fråga dig en fråga?
- Ja, vad är det?
- Pappa, vad tjänar du i timmen?
- Det har du inte med att göra, varför frågar du sånt? Svarade pappan argt.
- Jag vill bara veta, berätta va du tjänar i timmen!
- Om du absolut vill veta de, så tjänar jag 100 kr i timmen.
- Ohhhh :( får jag 50 kr?
Pappan svarade förbannat:
- Om den enda anledningen till att du fråga är att du ska få låna pengar för att köpa något fånig leksak eller något annat skit så kan du gå och lägga dig med detsamma i ditt rum! Tänk på varför du håller på att bli så egoistisk, jag arbetar hårt var dag för att tjäna pengar och så uppför du dig så barnsligt!!!
Den lilla pojken gick till sitt rum och stängde dörren. Mannen satte sig ner, och blev ännu argare över pojkens fråga. Hur vågar han ställa såna frågor för att få pengar? Efter ca. 1 timme hade pappan fallit till ro och började tänka: kanske va de något som han verkligen behövde dom 50 kronorna till, för pojken bad väldigt sällan om pengar Han gick till pojkens rum och öppnade dörren....
- Sover du, min son?
- Nej pappa, jag är vaken.
- Jag har tänkt, kanske va jag lite hård mot dig innan, det har varit en lång dag och jag lät min frustration gå ut över dig, här har du dina 50 kronor du frågade om!
Pojken satte sig upp och log,
-Ååååhh, tack pappa!
Så lyfte han sin kudde och tog upp några skrynkliga pengar. Pappan såg att pojken redan hade pengar och började bli arg igen.
- Varför ville du ha mer pengar när du redan har?!!
Den lilla pojken började räkna sina pengar och så tittade han upp på sin pappa:
- För jag hade inte tillräckligt men nu har jag! Pappa, jag har 100 kr nu kan jag köpa en timme utav din tid?
Han räckte pengarna till pappan:
-Var snäll att komma hem tidigt i morgon, jag vill gärna äta middag med dig!
Pappan blev förkrossad. Han la sina armar runt sin lilla son och bad honom om att förlåta honom.

Detta är bara en påminelse till alla er som arbetar så hårt i livet, vi bör inte låta tiden glida genom våra fingrar utan att ha tillbringat någon tid med dom som verkligen betyder nåt för oss , dom tätt inpå våra hjärtan. Kom ihåg att använd 100 kr av din tid ihop med en du älskar. Om vi dör imorgon kan firman vi jobbar för lätt ersätta oss inom några få dagar. Men familj och vänner som vi lämnar kommer känna tomheten och förlusten i resten av deras liv !! ♥

Omöjliga tomtar

Det var svårt att fånga EN busig tomte på bild för två år sen.
Ifjol fixade syrran underbara foton på tomten, men hon kommer ju inte hem förrän till jul! :(
 Kan jag ju säga att det var näst intill omöjligt att få ett vettigt foto på TVÅ småtomtar.


Hmmm... Får väl se om det blir några julkort i år...


Snälla tomten...

I år har jag faktiskt en del önskningar.
Egen dator (nä, jag har ingen - surfar på makens jobbdator), ny ytterdörr, ny mobil, träningsspel till wii...
Tyvärr lite för dyra för att jag ens ska tro annat än att jag får köpa mig dem själv.
När jag börjar jobba o har råd.
Typ...

När pappa åker till jobbet...

...med vagnen i bilen, så kan man sova på golvet.
I alla fall en liten stund (45 min istället för de vanliga 3 timmarna i vagnen).
För spjälsängen är INTE ett bra ställe att sova middag på.
Så det så!
//Lillasyster

Min dörrkrans

Kanske inte så jättejämn o fin, men som min kära make brukar säger "Det ska väl synas att det är hemmagjort".
Enkel o utan en massa dekorationer, precis som jag gillar.
Nu önskar jag mig bara en ny, fin, vit ytterdörr av tomten ;).


Tjejkväll

Första visningen avklarad:).
TACK tjejer för en riktigt lyckad kväll med kransbindning, paketlek, fika och även en del beställningar på min visning.

Än så länge har alla chansen att få med saker i beställningen som jag lägger på måndag.
(Zelected by Houze skickar sakerna direkt hem till kund, så även om du inte bor i närheten av mig så kan du beställa via mig!)
Kolla katalogen på nätet o hojta om du är sugen på att beställa nåt :)
http://www.zbh.se/vara-produkter.aspx

Åsiktsfrihet

Ja, vi har rätt att uttrycka våra åsikter i det här landet.
Men måste man alltid säga vad man tycker?!
Har diskuterat det här hemma o min kära man tycker att "Man måste alltid få säga det man tycker".
Jag tycker att man alltid har rätt at TYCKA. Men ibland kanske man gör andra ledsna genom att SÄGA precis det man tycker. Då tycker jag inte att man ALLTID behöver säga det man tycker.
Beror ju såklart lite på vad det gäller.
Men så tycker jag.
:)

Ursäkter

En man jag såg på TV igår som gått ner 150 kg(!) på ett år sa så här:

"Man förändrar sig inte förrän ursäkterna tar slut."

Så sant, även i andra situationer än viktnedgång!

Dåligt köp?

Igår kväll gjorde jag förmodligen en riktigt dålig affär. Det kom en man och knackade på och ville sälja träleksaker. Ni vet en sån där som räcker fram en lapp där det står med tryckbokstäver:
JAG HAR EN FAMILJ MED TVÅ SMÅ BARN. JAG VILL ANVÄNDA PENAGRNA OCH LÄRA MIG MER OM TRÄHANTVERK.
Eller nåt sånt...

200 kr styck ville han ha för figurerna(!).
"Aldrig" tänkte jag och frågade om jag inte kunde få 2 stycken för 200. För de var ju rätt söta o Storebror stod bredvid och studsade upp och ner av förtjusning. Efter lite budgivning från bådas sida så fick Storebror välja en till sig och en till Lillasyster för totalt 250 kr.

Förmodligen hade killen köpt dem för 15 spänn nånstans o skrattade när jag stängt dörren. Äntligen lyckades an lura någon! Men jag gillade dem o jag struntar fullkomligt i om han gjort dem själv. O så tyckte jag dessutom lite synd om honom som stod därute och frös. Ska ju precis till o ge mig ut i säljbranchen, så det var ju så gott som en kollega ;). Och jag lyckades ju pruta 150 kr, riktigt bra för att vara jag!

Haha:)

Välstädat?

Konstigt det där...
När jag är hemma hos andra så reflekterar jag aldrig över om de har tidningshögar på bordet, lite dammigt, leksaker utspridda etc etc. När jag tänker efter så har jag nog ALDRIG tänkt att "Gud så stökigt de har det". Antingen har alla andra väldigt städat jämt eller så är det bara så att jag inte lägger nån vikt vid ordningen i andras hem helt enkelt (förmodligen är det den mest troliga förklaringen).

MEN när jag ska få gäster så är jag hur nojig som helst över posthögen på bänken, dammiga hyllor, utspridda skor i hallen osv osv. Förmodligen ganska onödigt. Har bara fått kommentar om städningen en enda gång. Det var när jag var hemma med en pytteliten storebror o hans gammelmormor kom hit (oanmäld förståss, men hon kom å andra sidan nästan varje dag) o talade om för oss att "det såg ut som en rövarkula". Tack för upplysningen liksom, jag kanske inte riktigt hade ork just då att hålla den ordningen som hon tyckte att jag borde ha gjort...

Annorlunda o coolt

Det gillar jag! ;)
Wooden Yardstick Hook

Min första visning!


I samband med tjejkvällen (http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=235627789831575 för mer info) kommer jag visa sakerna från Zelected by House för första gången!
Fredag 18/11 kommer prylarna vara framställda på församlingshemmet i Dalby från kl. 17.30.
Så är du nyfiken, kom o kika.
Ni är så välkomna!


Zelected by Houze!

Så har jag bestämt mig för att börja sälja för Zelected by Houze:
Jag har fallit pladask för deras saker. Här får ni en liten tjuvkik, vill ni se mer kan ni gå in o kolla på hemsidan Just nu finns både höstkollektionen o julkollektionen att botanisera i:
http://www.zbh.se/
Buketten

Emma på Emmas Blombo gjorde min brudbukett.
"Mallen" fanns bara i mitt huvud (såklart kunde jag ju inte bara ta en färdig bild o säga att "den här vill jag ha" ;) Buuketten blev inte alls som jag hade tänkt från början. Men Emma frågade, vi brainstormade och efter mina önskemål så gjorde hon denna underbara, färgsprakande bukett. O jag blev sååå nöjd! :)
Frisyren

Karolin på Salong K i Sysslebäck gjorde min brudfrisyr.
Hon är så duktig o lyssnade verkligen på mina önskemål.
Vi slog våra kloka huvuden ihop, testade, ändrade o fixade.
Här ser ni resultatet som jag blev så himla nöjd med!Tårtorna

Bröllops/doptårtorna som Ulrika Adolfsson gjort var både vackra att se på o verkligen supergoda också.
Både "vanlig" och chokladbotten, med fläderkräm o chokladmousse mellan. Mmmm..
O Visst var tårtställningen fin? Den har min kära make (haha, känns fortfarande skumt att skriva/säga det!) designat o tillverkat.
Utan att jag ens bad om det! ;)


Barn

"Barn är som tvättsvampar.
Dom suger åt sig all ens kraft,
men när man kramar dem
får man den tillbaka"

-läst på FB :)

RSS 2.0