Kyckling och svampgratäng
4 port
800 g potatis
6 dl mjölk
500 g kycklingfile´
1 gul lök
200 g skivade färska champinjoner
smör att steka i
2 msk vetemjöl
100 g mjukost
2 msk grov senap
en liten knippa persilja, hackad
salt och svartpeppar
(ev. riven ost)
Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 20 min. Häll av vattnet och häll i 1 dl mjölk i kastrullen. Salta och peppra och mosa potatisen.
Värm ugnen till 225 grader.
Bryn kött, lök och champinjoner i smöret. Salta och peppra och lägg över i en ugnssäker form.
Vispa ut mjölet i resten av mjölken och häll det i stekpannan. Låt koka upp under omrörning och sjud 2-3 min.
Tillsätt mjukosten och låt den smälta. Rör ner senap och persilja.
Häll såsen i formen. Bred ut moset ovanpå.
Ha ev. på riven ost.
Gratinera i ugnen i 20 min, tills gratängen är het och frasig på ytan.
800 g potatis
6 dl mjölk
500 g kycklingfile´
1 gul lök
200 g skivade färska champinjoner
smör att steka i
2 msk vetemjöl
100 g mjukost
2 msk grov senap
en liten knippa persilja, hackad
salt och svartpeppar
(ev. riven ost)
Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 20 min. Häll av vattnet och häll i 1 dl mjölk i kastrullen. Salta och peppra och mosa potatisen.
Värm ugnen till 225 grader.
Bryn kött, lök och champinjoner i smöret. Salta och peppra och lägg över i en ugnssäker form.
Vispa ut mjölet i resten av mjölken och häll det i stekpannan. Låt koka upp under omrörning och sjud 2-3 min.
Tillsätt mjukosten och låt den smälta. Rör ner senap och persilja.
Häll såsen i formen. Bred ut moset ovanpå.
Ha ev. på riven ost.
Gratinera i ugnen i 20 min, tills gratängen är het och frasig på ytan.
Kommentarer
Trackback