julpynt

Jag är en sån där som egentligen inte tycker om tomtar som julpynt.
Jag sätter fram det som finns i jullådan mest av gammal vana.
Samma stjärnor och stakar i samma fönster som de alltid varit.
Samma tomtar på samma platser som de stått sen vi flyttade in...
Nä, jag är inget fan av julpynt egentligen.

Men i år har jag känt mig sugen på att pynta till advent och jul.
När jag började fundera över hur jag ville ha det så insåg jag att jag inte hade speciellt mycket pynt som jag verkligen gillar.

Kyrkan som jag fick av min gammelfaster samma år som jag föddes är en av mina få favoriter. 
Vanligtvis julpyntar jag inte förrän veckan innan jul. Men eftersom jag var extra "pyntsugen" i år så har kyrkan faktiskt redan fått komma fram ur lådan. Plus lite julblommor, en nyinköpt (visserkligen ganska ful men...) "grangirlang" och ett par röda äpplen:

Ska bli spännande att se hur länge pyntet får vara ifred i år. Ifjol var ju julgranen favorit hos lilleman, men då satt han ju mest still på rumpan. I år är han en riktig virvelvind och har redan tagit en smakbit av mina äpplen (som visserligen är riktiga, men de ska ju vara till dekoration!:).

I em har jag och lilleman fixat lite juldoft också. Blev väl inte så vackert direkt, men det luktar ju bara sååå gott! Blir nog minst en till innan det blir julafton.


Hur/när julpyntar ni?!

Kommentarer
Postat av: maria

jag brukar pynta runt första advent. Då ska det vara ljusstake på borden och den ligger förstås i lådan där alla tomtar och grejer är så det blir att pynta överallt. det mesta hamnar i K´s rum.

-I mitt rum mamma!låter det för varje tomte. utegranen har jag som vision att få färdig med ljus i till första advent men misslyckas alltid. Den är alltid ca 2-3 dagar sen. Sen har vi några veckor då det ska städas och bakas och julklappar ska slås in och allt möjligt annat. (gardiner o dukar sättes på till första advent)Så har vi en födelsedag och nån dag innan julafton är det granens tur. Att klä den är det bästa jag vet och sedan jag fått barn så har jag försökt att sprida den glädje jag känner för pyntandet av granen till dem. Det är magiskt;) Julmusik i bakgrunden osv. Sen ör det julafton och den är HÄRLIG! Dan efter annadagen är jag less på julen och innan nyår har jag pyntat bort det mesta. Runt nyår ryker den barrande granen.

Tack för att du påminde om kyrkan, den har jag faktiskt inte fått upp ännu. Jag har alltså en 5:e låda julpynt kvar......

2009-11-30 @ 21:36:30
Postat av: maria

glömde förstås säga att det ska vara ljusstakar och stjärnor i fönstret till första advent oxå, såklart:)

2009-11-30 @ 21:38:10
Postat av: Anne

Min favorit är den stoora julstjärnan som tar upp hela fönstret. Den åker förstås upp 1:a advent. Även ljusslinga med fusk-granris runt balkongen uppe. Har också hängt upp julgardiner i köket.

Sen, ungefär en vecka innan jul, ska julgranen pyntas och lite annat julpynt. Men jag gillar heller inte "tomtar" direkt, utan lite modernare pynt, gärna mycket vitt. Men jag är dålig på det. Vill mer! Mycket ljus vill jag ha..Jag var hos Maria (prästhög-maria) förut och bara "åååååååh" när jag kom in i hennes kök. Det var SÅ mysigt. Massa tända ljus och röd duk och julblommor. SÅ vill jag att man ska känna när man kommer hem till mig också. :)

2009-11-30 @ 21:53:00
URL: http://annesyr.blogspot.com
Postat av: InneoUte-Malin

Jag har börjat så smått - och är egentligen inte så pyntig. Framför allt tycker barnen att tomtarna är deras - så det gäller att pynta barnvänligt. :-)

2009-12-02 @ 11:12:33
URL: http://inneoute.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0