Brott och straff/behandling

När man läser tidningar och ser nyhetssändningar, så inser man att det mesta handlar om olika fall där någon begår brott. Dvs inte kan hålla sig till de lagar och regler som finns, inte respekterar andra människor, gör andra illa etc. Det gör mig så ledsen och jag har länge förundrat över att det inte finns EN enda metod i hela världen som verkligen FUNGERAR.  Förbyggande och för att inte brottslingar ska återfalla i kriminalitet. För om det funnits en sån metod så skulle vi väl använda oss av den överallt! Eller? Tänk bara på vad alla utredningar, fängelser, personal osv kostar samhället! Och tänk på alt lidande brottsligheten orsakar! Det vore väl värt alla pengar som finns för att slippa.


Kommentarer
Postat av: Anonym

FÖREBYGGA! utbilda personalen i skolor så de kan och vågar o gå in i tidigt skede. Mitt resonemang är att allt våld, missbruk etc är ett symtom på något som måste behandlas: som en social situation... missbrukande föräldrar mm. Ingen föds ond utan man socialiseras till den man är.

2009-07-22 @ 16:02:09
Postat av: Veronica

Nationalekonomen Ingvar Nilson har gjort en studie och kommit fram till att en missbrukare kostar sammhället 15 miljoner under sin karriär, då är inte förlorade arbetsintäkter medräknade...

Redan på mödravården måste man in förebyggande insatser.

2009-07-22 @ 20:05:29
URL: http://thesecretofmylife.blogg.se/
Postat av: Pierre

Snälla, kom inte på en lösning på detta nu. Då måste vi hålla på och byta utbildning och säga upp lägenhet och söka jobb och så hehehe... ;-)

2009-07-22 @ 20:23:05
URL: http://besserwiss.blogspot.com
Postat av: Anonym

Veronica...

En snabb fråga som inte e genomtänkt.. Men exakt VAD kan de göra annorlunda på mödravården än det de gör idag???

2009-07-22 @ 22:20:48
Postat av: Anonym

Sätta in stöd till utsatta föräldrar exempelvis! Svar m inte från Veronika.

2009-07-23 @ 08:52:54
Postat av: Anna

Ja självklart ska insatserna in lååångt tidigare än vad de är idag! alltså förebyggande...

Men jag funderar lite som anonym också, vad kan man exakt sätta in för stöd till utsatta föräldrar så tidigt som vid mödravården?

Kurator finns väl? Information får man väl, eller?

Alltså för att se ironiskt på det så kan man ju inte "se" på en mamma om denneds barn ska bli kriminell när det ligger i magen?! Och man kan ju inte som barnmorska vara kompetent till att avgöra om föräldern är inte "stark" nog att kunna få sitt barn till att inte bli kriminell!

Jag anser att i utvecklingen så kan man tidigast se i skolåldern vart ett barn kommer att hamna i livet! Men givetvis finns det mindre "bra förebilder till föräldrar i samhället" Men det är ju INTE bara dems barn som begår brott! Å med tanke på att en del av kriminaliteten begås av psykisk sjuka så kan man inte se hur tidigt som helst eller förbygga... Bara en snabb reflektion på det hela! Men däremot bör BVC kanske ha mer kött på bena när de gäller barns sociala utveckling!

2009-07-23 @ 21:18:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0