Lax - och grönsaksgratäng

Mmmm, detta var verkligen gott!
(kokade potatis och broccoli till, men den skulle absolut funka som den är eftersom det är så mycket grönsaker i!)
 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
4 st laxfiléer à 150 g
saft av 1/2 citron
Salt
peppar
2st paprikor
1 st zucchini
1st purjolök
1 ask cocktailtomater
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 dl torrt vitt vin
1 tsk fransk senap
50 g pinjenötter (jag hade inga så jag tog pumpakärnor och salta jordnötter, det funkade det också! ;)
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg laxbitarna i en eldfast form och häll över pressad citronsaft.

3. Krydda med salt och peppar.

4. Kärna ur paprikorna och skär dem och zucchinin i skivor.

5. Ansa och strimla purjolöken.

6. Halvera tomaterna och pressa eller riv vitlöken.

 7. Fräs grönsakerna lite lätt i olivolja och lägg dem sedan ovanpå fisken.

 8. Vispa samman crème fraiche, vin och senap.

 9. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över hela gratängen.

 10. Strö till sist över pinjenötter.

 11. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.

 
 

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Det lät jättegott!

2012-10-18 @ 22:33:30
URL: http://www.linneabrun.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0