Brytbröd
Har varit riktigt duktig och till och med bakat matbröd när jag varit ledig!
Tre olika sorter:).
Ett av dem är detta (de andra två kommer är jag fått recepten av syster;):
Havregryn, vetekli och grahamsmjöl gör detta lättbakade bröd både nyttigt och mättande. Vill du få det ännu saftigare, skålla havregrynen i kokande vatten först och rör ner jästen när grynen har svalnat till fingervärme.
Tre olika sorter:).
Ett av dem är detta (de andra två kommer är jag fått recepten av syster;):
Nyttiga brödet
Havregryn, vetekli och grahamsmjöl gör detta lättbakade bröd både nyttigt och mättande. Vill du få det ännu saftigare, skålla havregrynen i kokande vatten först och rör ner jästen när grynen har svalnat till fingervärme.
Antal portioner: 20
Ingredienser
50 g jäst
1/2 msk salt
1/2 dl sirap
1/4 dl rapsolja
2 dl havregryn
4 dl vetekli
4 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl special
Gör så här
1. Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser, till sist så mycket vetemjöl att degen blir smidig. Täck och låt degen jäsa ca 30 minuter.
2. Värm ugnen till 225°. Knåda degen på bakbordet och kavla sedan ut en platta som täcker ett bakpapper. Flytta pappret till en långpanna. Markera rutor i degen med sporre eller kniv. Täck och jäs ca 30 minuter.
3. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Bryt i bitar och låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback