Otryggare kan ingen vara

Otryggare kan ingen vara
Av: Bengt - Åke och Agneta Cras

En av de sanna historier som jag läst om barn som växt upp i Sverige och tyvärr inte fått den hjälp de skulle behövt av samhället. Skrämmande!

Så här står det bak på boken:
"Otryggare kan ingen vara är den lika skakande som sanna berättelsen om tre syskon som tvingas växa upp med en mamma som inte kan ta hand om sig själv - och än mindre om sina barn. Mitt i det svenska välfärdssamhället lever dessa barn i en otrygghet som gränsar till det ofattbara. De är helt utlämnade åt mammans ansvarslösa beteende och hennes lika omdömeslösa val av män ... Det är en uppväxt fylld av alkohol, knark, misshandel, mobbing, svält och hot. Dottern tvingas som liten ta hand om både hushållet och si berusade mamma. äldste sonen, som lider av en CP-skada, får under tonåren uppleva hur  hans mamma stjäl hans pensionspengar och låter honom svälta."

Kommentarer
Postat av: Carina

Tack för nyss :-)

Har du läst "Kärlek och stålull" av Lisbeth Pipping (ja, hon heter faktiskt så i efternamn, stackar´n)? Det är en liknande historia som också är sann och utspelat sig i Sverige. Mamman var utvecklingsstörd och kunde därför inte ta hand om sina barn. Den berörde mej djupt...

2009-01-22 @ 21:29:43
Postat av: Jenny

Ett boktips till - "Små citroner gula" av Kajsa Ingemarsson. Det mesta hon skrivit är kanon. Dock blev jag inte så förtjust i "Den ryske vännen".

2009-01-22 @ 21:29:49
URL: http://eisblume.blogg.se/
Postat av: Lena

Det gör ont långt in i hjärtat när jag läser detta

2009-01-22 @ 21:31:26
URL: http://snobban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0