Laxform med räktopp

4 port:
1 kg räkor med skal
4-5 portionsbitar lax à 150 g, skinn - och benfria
2 dl creme fraiche
½ dl finhackad dill
1 tsk salt
2 dl riven lagrad ost

Potatismos:
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
2½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatte. Låt ånga av. Klicka i smör och mosa med elvisp. Späd på med mjölk, lite i taget och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och pepar.

Garnering:
räkor
dillvippor
citronklyftor

Servering:
grönsallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala räkorna. Lägg laxen i en smord, ugnssäker form.
Blanda creme fraiche, dill, salt och citronsaft. Fördela röran på laxen och lyft med en gaffel så att röran rinner ner lite.
Lägg på räkorna, men para lite till garneringen.
Spritsa eller klicka ut potatismoset runt kanten av formen.
Strö över osten och gratinera i ugnen ca 20 min.
Garnera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0